Virtasyöppö Nokialainen  • Nokian 5.3 Android 10 -puhelimeni sai muutama päivä takaperin järjestelmäpäivityksen ja sen jälkeen virran kulutus on vähintään kaksinkertaistunut. Akku-info kertoo kuitenkin virran taustakulutuksen olevan tyypillistä eikä puhelin ole ilmoittanut virtasyöpöistä. Onko kukaan muu huomannut vastaavaa? Lisäksi parin päivän ajan aina heti käynnistyksen jälkeen tuli ilmoitus toistuvasti sammuvasta sovelluksesta. Nimeä en huomannut ottaa muistiin, mutta vaikutti joltain käyttöjärjestelmän sovellukselta. Enää tuota ilmoitusta ei ole esiintynyt.

    Edit 11.3.2021,
    Tänään puhelimeni käynnistyessä ilmestyi jälleen tuo virheilmoitus. Tällä kertaa ehdin ottamaan siitä kuvakaappauksen: com.hmdglobal.app.cust... pysähtyy toistuvasti. Vaihtoehtoina on näpätä sovelluksen tietoja tai sulkea sovellus. Jos ei näpäytä kumpaakaan, niin ilmoitus häipyy hetken kuluttua. Sovelluksen tiedot näyttävät mm. seuraavaa: com.hmdglobal.app.customizationclient.OTAApplication, versio 10.9.1080.02. Tämä ilmoitus ilmestyy siis ainoastaan käynnistyksen yhteydessä (puhelimeni on öisin suljettuna). Virran kulutus on edelleen aika huimaa.  • @jukka-eerola sanoi ryhmässä Virtasyöppö Nokialainen:

    Nokian 5.3 Android 10 -puhelimeni sai muutama päivä takaperin järjestelmäpäivityksen ja sen jälkeen virran kulutus on vähintään kaksinkertaistunut. Akku-info kertoo kuitenkin virran taustakulutuksen olevan tyypillistä eikä puhelin ole ilmoittanut virtasyöpöistä. Onko kukaan muu huomannut vastaavaa? Lisäksi parin päivän ajan aina heti käynnistyksen jälkeen tuli ilmoitus toistuvasti sammuvasta sovelluksesta.

    Ai, siitäkö Nokia 7.2 -puhelimeni akun tyhjeneminen vajaassa vuorokaudessa aiemman vajaan kahden sijaan (vähällä käytöllä) voikin johtua! Puhumattakaan, jos erehtyy pelaamaan. Silloin akku kestää maksimissaan työpäivän (8 h) ajan. Kiitos tiedosta, enpä sitten viitsi kiikuttaa puhelinta DNA:lle huoltoon ja odotella sitä takaisin kuukauden päivät. Sovellusten epävakautta ei ole ilmaantunut.