Soundbar • Voiko 100-200 e saada kunnollista 2.1 tai 3.1 soundbaria. Ei musiikin kuunteluun vaan tv ohjelmien, elokuvien katseluun. Esim Verkkokaupan soundbarit tai muualta. Suosittele, linkeillä. • Tuo on suhteellista. Ei tarvita kovin kummoista soundbaria, jotta se pesee television omat pilipalikaiuttimet.

  Itse en ole soundbaria koskaan harkinnut, koska on tilaa ihan oikeille kaiuttimille. Eli siis en tiedä.

  Jos kolmas kotimainen sujuu, tsekkaa testejä: https://www.google.com/search?q=best+soundbars+under+200 • Suomenkielisiä testejä halvemmille soundbareille ei ole ja sen huomasin jo aikaisemmin. Jos maksaa 400-500 e niin testejä alkaa löytyä. Näköjään halvemmista testejä kuitenkin on olemassa. Haaveessani tavoittelen elokuville oikeaa äänentoistoa tietämättä voiko sitä halvoilla soundbareilla saada. Minulla joskus 25 vuotta sitten oli hyvä 5.1 kotiteatteri, ei valmiina kokonaisuutena ostettu vaan rakennettu Yamaha ja B&W osista. Tiedän millainen hyvä ääni elokuvissa on. Nyt kuitenkin kun soundbareja on ja voin välttyä takakaiuttimien asennukselta, ajattelin että sellainen olisi asennuksen puolesta helppo kun vaan saisin elokuviin kunnollisen äänen. Verkkokaupasta löytyy 5.1 soundbar+subwoofer+takakaiuttimet halvimmillaan hintaan 259 e. Mutta kun en tiedä kuuntelematta millainen se on ja muutenkin, kuuntelematta ostos on suuresta valikoimasta tehtävä, verkossa. Jos käyttäisi rahaa enemmän, vaikka 1000 euroa, seikkailisin myymälöissä kuuntelemassa. Nykyisinhän on, taitaa olla jo kauan ollut, kuunteluhuoneita myymälöissä. Mutta ei pienellä hintaa ostettavaa soundbaria viitsisi lähteä kuuntelemaan ympäri kaupunkia, liekö saisi haluamaansa edes kuunteluhuoneeseen kytkettynä. Päätin etsiä 2.1 tai 3.1 soundbarin, verkosta. Ellei joku kehu jotain, esim tuota em 5.1 systeemiä tosi hyväksi. Alhaisesta hinnasta, isosta valikoimasta ja tiedon puutteestani johtuen kaipaan suosituksia, muuten liian vaikea tehdä verkossa ostos. Kertokaa, soundbareja on monilla. Tarvitsee siis vain kertoa omassa käytössä olevasta soundbarista, kannattaako sellainen ostaa. Tämä ei tarkoita sitä että kerro jos olet jossain soundbareja myyvässä liikkeessä töissä. • Ainakin @Erno-MB :llä oli kokemuksia jostain soundbarista? • Halvemmissa soundbareissa on monesti äänenlaatu tosiaan heikko. Riippuu hieman televisiosta peseekö se äänentoistossa television oma kaiuttimet. Monissa hieman kalliimmissa televisiossa on nykyään varsin hyvät kaiuttimet.
  Enemmän itsellä on kokemusta kalliimmista, +700 € soundbareista, jotka ovat toimiva tapa parantaa äänenlaatua.

  Halvemmasta päästä itsellä ei suurta kokemusta ole, mutta Rtings.comilla on testattu laajalla rintamalla sounbareja. Heidän mainioiden testien perusteella Vizion budjettijärjestelmät on hinta-laatusuhteeltaan parhaita. Niitä ei kuitenkaan valitettavasti Suomeen saa. Suomessa myytävistä soundbareista hyvin pärjäävät Samsungin 2.1 ja 3.1 -mallit.
  Halvempi maksaa 250 euroa ja kalliimpi 400 euroa. Kalliimmassa kiitosta saa erillinen keskikaiutin. Järjestelmän voi myös halutessaan muuttaa 5.1:ksi erikseen ostettavilla takakaiuttimilla.
  Tässä vielä linkit testeihin:
  https://www.rtings.com/soundbar/reviews/samsung/hw-t550
  https://www.rtings.com/soundbar/reviews/samsung/hw-t650 • Katsomalla verkossa suomalaisten soundbareja myyvien kauppojen sivuja, oletan että satasen ja kahden sadan soundbareja on monilla ja ne saattaa olla nykyisin tavallinen ostos. Ennen oli melkein harvinaista että ihmiset yleisesti tiesi mikä on 5.1, thx tms, vaikka elokuvateattereihinkin tuli jo kauan sitten elokuvat jotka oli tehty ääniltään thx ja elokuvateattereiden äänijärjestelmät tuli sen mukaisiksi. Sitten minua ihmetyttää miksi ihan superhalpoja soundbareja tehdään paljon. Ne ei voi olla televisiota parempia ääniltään jos hinta alle 35 e sisältää toimituksenkin. En oikein ymmärrä miksi niitä on. Kuin tehtyinä kuvaputkitelevisioille, mutta nykyaikaan. Muistan miten tärkeä osa on keskikanava ja sitä varten keskikaiutin. Erilaisia kuvitelmia halvemmista soundbareista mietin, miltä ne kuullostaa. Ostos on varmaan tehtävä kuin heittäisi vasemmalla kädellä tikkaa, tulee puoliksi summassa tulos ja sitten vain täytyy koettaa olla tyytyväinen, onnistui tai ei. Verkkokaupan sivulla on asiakkaiden arviointi myytävistä tuotteista ja sellainen pitäisi olla joka kaupan sivulla. Tai onhan niitä muillakin sivuilla mutta arviointeja kirjoittaa harva. Moni kirjoittaa arviointinsa melko heti, olisi parempi jos arvioinnit olisi vuoden kuluttua oston jälkeen, niin arvioinnit sisältäisi myös esiin tulleet viat. Minua mietityttää subwooferien langattomuus. Se on halvemmissa soundbareissa tavallisinta. Mietin että eikö kannattaisi halvemmissa systeemeissä tehdä langalliseksi ja silloin olisi vähemmän vikoja. Vähäiset eurot sijoitettuna järkevämmin. Tämä on oikein hyvä esimerkki köyhän ostoksista, miten vaikeita ne voi olla. Tonnilla olisi paljon helpompi ostaa kuin kahdella sadalla. • @iii sanoi ryhmässä Soundbar:

  Ostos on varmaan tehtävä kuin heittäisi vasemmalla kädellä tikkaa, tulee puoliksi summassa tulos ja sitten vain täytyy koettaa olla tyytyväinen, onnistui tai ei.

  Muista, että etämyynnissä on 14 vrk peruuttamisoikeus.

  Minua mietityttää subwooferien langattomuus

  Samaten, ilmastako se sähkön repii? Lisäksi ainakaan minulla ei hi-fi ja langattomuus mahdu samaan tuotteeseen.

  PS: muista myös kalppalejako, vaikea lukea kun kaikki on samassa kasassa. • Muista, että etämyynnissä on 14 vrk peruuttamisoikeus.

  Ja huomioi ostopaikkoina myös Gigantti sekä Power. Molemmat väittävät, että tuotteilla on hyvä palautusoikeus. Huomioi ehdot ja rajoitteet.

  https://www.gigantti.fi/cms/ostoehdot/ostoehdot/

  Ostoissa, joissa Gigantti on myyjä, myönnetään 50 päivän palautusoikeus. Tuo mukanasi tuote, kuitti sekä mahdollinen pakkaus myymälään 50 päivän sisällä tilaamasi tuotteen tai sen ensimmäisen toimituserän vastaanottamisesta, niin saat helposti ja mutkattomasti rahasi takaisin ostoksesta. Tuotteen on oltava myyntikuntoinen ja kaupanpäälliset tulee palauttaa tuotteen mukana.

  https://www.power.fi/tuki/palautukset/

  Jos et ole valitsemaasi tuotteeseen syystä tai toisesta täysin tyytyväinen, tuo tuote 60 päivän kuluessa takaisin ja hyvitämme siitä täyden hinnan tai vaihdamme tuotteen toiseen. • @mikropiltti sanoi ryhmässä Soundbar:

  Samaten, ilmastako se sähkön repii? Lisäksi ainakaan minulla ei hi-fi ja langattomuus mahdu samaan tuotteeseen.

  https://m.media-amazon.com/images/S/aplus-media/sc/d136ce22-ac8e-4cc7-a6e8-500d380d826d.CR0,0,300,300_PT0_SX300_V1_.jpg

  Eli virta langalla (esimerkissä lienee lyhkänen virtajohto) ja sitten ääni ilmeisesti radioaaltojen kautta subbarista soundbaariin, tiedä sitten miten estetään häirlöt (samoja taajuuksia kun käyttänee muutkin vehkeet). • Eli virta langalla

  Aivan, siksikin nämä "langattomat" ovat täyttä huuhaata. Paljon mukavampaa vetää kaiutinpiuhaa n+7 metriä seinän viertä kuin sähköpiuhaa.

  tiedä sitten miten estetään häirlöt

  Tai edes saadaan ääni kelvollisella laadulla ja viiveettä kaiuttimelle saakka. AV-kuvioissa langattomuus = kelvottomuus. • @mikropiltti sanoi ryhmässä Soundbar:

  Tai edes saadaan ääni kelvollisella laadulla ja viiveettä kaiuttimelle saakka. AV-kuvioissa langattomuus = kelvottomuus.

  Esimerkissä taajuudet on lähellä kuutta GHz ja jos 5G netti läheisellä taajuudella on riittävä Netflixin jne ohjelmille parhaimmalla laadulla niin luulisi että ääni ei tuottaisi onkelmia.

  Kait noista testejä löytyy. • Omasta kokemuksesta soundbarin arvosteluita ei tullut. Luotin sitten luotettaviin arviointeihin ja tilasin kolmena vuotena what hifin arvostelun voittaneen Yamaha yas 207. Maksoihan se satasen enempi kuin alunperin suunnittelin mutta ei satasen ja kahden voi ostaa niin että kokeillaan, jotain täytyy tietää ennen ostoa. Ainoastaan mietin nyt ennen paketin saapumista että onko langaton subwoofer parempi kuin langallinen mutta kokeillaan nyt, saatan olla vähän vanhanaikainen. Kiitos viestiketjuun osallistuneille. • Laitan tähän vielä, nyt on purettu paketti ja laitettu tv kaveriksi ja voin kertoa että ääni on hyvälaatuinen. Olen yllättynyt äänen laadusta miten se onkaan niin hyvä, ennen joutui maksamaan markka-aikana paljon enemmän hyvästä äänestä. Verkkokauppa myy 299 ja onneksi en ostanut halvempaa. Tyytyväinen ja voin suositella, tuohon hintaan ei taida kovin montaa yhtä hyvää olla. • @iii sanoi ryhmässä Soundbar:

  Yamaha yas 207

  Eli tämä kyseessä? Hieno homma että löytyi ja toimii!
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/54025/mbmjq/Yamaha-YAS-207-soundbar-langaton-subwoofer-musta? • Mieti miten hienoa olisi, jos vielä osaisit poistaa URLeista omat tunnisteesi (tai mikä termi nyt onkaan)! 🤧

  Siivottu pois sinun osuus:

  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/54025/mbmjq/Yamaha-YAS-207-soundbar-langaton-subwoofer-musta

  Siivottu pois Verkkiksen turha osuus:

  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/54025/mbmjq/

  Sori, oli pakko... 😳 • @olli-vänskä-mb sanoi ryhmässä Soundbar:
  Eli tämä kyseessä?

  Juu, se. Lisään tuohon edelliseen kommenttiini, että tuo Verkkokaupan hinta on satasen halvempi kuin monessa muussa paikassa, suurin osa myy hintaan 400 ja joku taisi myydä 350. Ja tuote on hintaansa nähden todella hyvä. Mutta jos joku muukin ostaa niin lisään että laitteen ääni on kyllä laaja tilaääni ja basso riittää ja säädöt on helpot, mutta vaikka järjestelmä on audioformaateiltaan kolme erilaista joista yksi on pro logic, niin ääni jää kauas 5.1 järjestelmästä, ääni ei liiku kuin 5.1 ssä sivuilta sivuille ja eteen-, taaksepäin. Mutta ääni on koko huoneessa eikä kaiuttimia, varsinkaan subwooferia, niitä ei voi paikallistaa äänen perusteella vaan niiden sijoituspaikka täytyy tietää. Kaiuttimet siis toimii varsin hienosti. Jos sellaista kaipaa millaiseksi elokuvien ääni on jo kauan tehty, kannattaa ostaa 5.1 tai vieläkin isompi järjestelmä. Tämän laitteen ääni on kuitenkin yllätys minulle, en kuvitellut että 300 eurolla saa näin kelvollisen äänen. Muistan millaista oli laittaa säätöjä 5.1 vahvistimeen, jokaiselle kaiuttimelle piti säätää oma viive eikä säädöt ollut ihan minuutissa tehty, taisi mennä viikko ainakin. 25 vuotta sitten ostin 5.1 järjestelmän ja maksoin itse koottuna Yamahan osista 5000 markkaa. Nyt 300 eurolla saa paremman, vaikka laite ei 5.1 olekaan. Laitteet kotiteatteriksi on kehittyneet paljon. Markka-aikaan en maksanut bassokaiuttimesta penniäkään vaan maksoin kalliista B&W kaiuttimista edessä jotka oli niin hyvät etteivät kaivanneet lisää bassoa erillisen kaiuttimen kautta. Nyt subwoofer on sellainen laadultaan että vaikea edes kuvitella parempaa. Ja laite muutenkin sellainen äänen laadultaan että vähintään tuhat euroa enemmän pitäisi sijoittaa rahaa että saisi paremman. • @iii sanoi ryhmässä Soundbar:

  Muistan millaista oli laittaa säätöjä 5.1 vahvistimeen, jokaiselle kaiuttimelle piti säätää oma viive eikä säädöt ollut ihan minuutissa tehty, taisi mennä viikko ainakin.

  Mitä tahi miten lie olet säätänyt, ei minulla mennyt kovin kauaa. Saatoin minä ekalla kertaa tunnin räpeltää (siis pelkkä etusen asetusten säätö).

  Olen omaa 5.1 systeemiäni kaiuttimien osalta säätänyt kolmesti viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana. Ekalla kertaa säädin koot ja etäisyydet sekä volumet korvakuulolla. Tokalla kertaa oli jo hankittuna mölymittari ja sai takakajarit sekä subbarin paremmin säädettyä. Kolmas kerta oli kun vaihdoin subbaria.

  Enempää kaiuttimia ei tule, ellen sitten osta taloa, jossa on ihan oma leffahuone.