LG:n vuoden 2021 OLED TV mallisto • Mies osti Gigantista LG-television, kuva ”paloi kiinni” 3 vuodessa – tätä mieltä ovat myyjä, valmistaja ja kuluttaja­riita­lautakunta

  OLED screen burn-in: What you need to know in 2021

  In their warranties, LG and Sony explicitly state that image retention and burn-in are not covered on their OLED TVs.

  Plaman kanssa leffoja katsoessa kaikki virransäästöt ja orbiterit (pixel shifter) ovat olleet pois päältä, pelatessa orbiter päällä ja paneeli hiukka himmeämmällä.

  Kävi silti aikoinaan moka, koska orbiter oli oletuksena poissa fullHD:lle. Enhän tajunnut, että fullHD Switch pelit (Zelda ja Mario) käräyttävät HUD-tyyppistä kamaa ruutuun kiinni. Kyseiset ongelmat kyllä katosivat ajan myötä.

  Ei taida LG:n ratkaisu toimia minulla, koska jatkoroikan katkaisijasta sammutan sähköt:

  LG also has a Daily Pixel Refresher, which it says "automatically operates when users turn off the TV after watching it for more than four hours in total. For example, if a user watched TV for two hours yesterday and three hours today (more than four hours in total), when powered off the Daily Pixel Refresher will automatically run, deal with potential image retention issues, and reset the operation time. This process will occur when the TV is powered off after every four hours of cumulative use, even if it's in one sitting."

  Töllölähetyksiä en edelleenkään katso eli niistä ei huolta. • Ajattelin, että jos olisi tilaa, jättäisin plasman (se on edelleen kunnossa) vanhemmille pelileluille. No hommassa ei ole järkeä siksikään, ettei ison OLED töllön hinnalla täältä saa edes neliötä asuintilaa. Parempi vaan vaihdella töllöä tarpeen vaatiessa.

  Onhan tuo plasma kohta ollut 12 v käytössäni eli ehkei ihan heti tarvitse OLEDia vaihtaa. Jos sen OLEDin nyt siis ensin saisi, sirupula yms. saattaa iskeä. • "LG OLED65C15 on tehokkaalla neljännen sukupolven a9 Intelligent -kuvaprosessorilla varustettu älytelevisio, jonka ohuet reunat eivät vie huomiota upeasta kuvasta."

  Kiva tietää! Plasmassani on 6 cm kiiltävä reunus ja se ei ole koskaan vienyt huomiotani.

  Kapulassakin on alkup. paristot (parasta ennen jolulukuu 2010).

  0_1621762144928_kapula-1280.jpg • Jos sen OLEDin nyt siis ensin saisi, sirupula yms. saattaa iskeä.

  Nyt on OLEDin saatavuusennuste Verkkiksessä rukattu 3-6 viikkoon. Aiempi oli viime torstai. • Huh, nyt on 65" OLED seinällä. Ja onneksi ei joutunut siirtämään seinätelinettä. Uusi töllö on 3 cm korkeammalla kuin vanha.

  Oli hiukka haasteellista saada vanha 50” plasma töllö (kuvassa) alas rikkomatta mitään. Pöytäviritys alla oli turhan leveä ja plasmahan painaa.

  0_1622735546330_plasma-1280.jpg • Niin juu, tänään aamuyöstä hyvästelin plasman God of Waria pelaamalla. • Milläs korkkaat oledin? • Pitää vielä vaihtaa esivahvistin ja säätää urakalla. Varmaankin jollain 4K leffalla aloitan. • Siinä se nyt odottaa noutajaa:

  0_1622742844919_IMG_20210603_204837-800.jpg • 1990-luvulla 20 tuumanen tv oli isohko niin tuntuu että nykyään 50 tuumaa on pieni ja isot on 60-70 tuumaa ja todella isot 100+ tuumaa. Kait ne jossain vaiheessa ovat seinän kokoisia. • Siinä se nyt odottaa noutajaa:

  Plasman ylälaidassa muuten on neljä tuuletinta. En ole koskaan huomannut yhdenkään käynnistyvän. Ne myös ovat aivan puhtoisia uuden näköisiä. • 1990-luvulla 20 tuumanen tv oli isohko niin tuntuu että nykyään 50 tuumaa on pieni ja isot on 60-70 tuumaa ja todella isot 100+ tuumaa. Kait ne jossain vaiheessa ovat seinän kokoisia.

  Toki myös projektorit ovat olemassa. Tuo 65" taitaa olla minulle nykyisessä kämpässä maksimi. Suuremman kanssa joutuu kääntämään päätä. • LG OLED kun on seinällä siten, että alalaita on 125 cm korkeudella, meinaa kiinteä sähköjohto loppua kesken. Sähköjohtoa riittää vain 130 cm alalaidan alle.

  Onneksi on rasioita (katkaisijalla varustettu jatkoroikka) sopivassakin paikassa. • @mikropiltti sanoi ryhmässä LG:n vuoden 2021 OLED TV mallisto:

  Toki myös projektorit ovat olemassa. Tuo 65" taitaa olla minulle nykyisessä kämpässä maksimi. Suuremman kanssa joutuu kääntämään päätä.

  Olihan ne olemassa mutta ei niitä tavallinen tallaaja käyttänyt. 100+ tuumaselle pitää sitten ostaa/vuokrata oma kämppä ja sitten kattoa sitä ikkunoitten läpi.

  VR-lasit/kypärät hoitaisivat tuon onkelman mutta siihen menee vielä kauan.

  Ja joo, sähköpistokkeita saisi oleman enempi ja johdot pidempiä, itellä menee johtoja sinne sun tänne mutta kun 1980-luvulla tai aiemmin ei osattu ennustaa tulevaisuutta niin jos on useampi sähköä tarvitseva laite olohuoneessa niin sitten pitää olla jatkopistokkeita. • Minulla tulee kaikki (muu kuin kattovalot ja kylppärin) sähkö keittiöstä. Ei ole eteisessä eikä olo- tai makuuhuoneessa maadoitettuja rasioita. Keittiössä (ja kylppärissä) on. • Hyvin on oletusasetuksilla kuva pilattu LG OLED C1:ssä! Nyt alkaa pikkuhiljaa helpottamaan, kun LG:n menuhässäkkä selkiytyy ja saa "kuvanparannukset" pois päältä. • Yksi todella ärsyttävä piirre töllössä on: no signal ruikutusta ei saa pois päältä! Moinen myös pilaa totaalisesti slide shown, jota näytetään töllön idlatessa.

  Hiukka ihmetyttää, ettei manuaalissa voida kertoa yhtään mitään töllöön kiinnitetyn suojakalvon poistosta. Edestä moisen huomaa vaan takanakin sellainen oli ja minä eikä kaveri ei huomattu yhtään mitään. Vahingossa yhtä videota katsoessa moiseen havahduin. Töllön arvostelija sanoi, että luultavasti töllön takapinnassakin on suojakalvo. No olihan siellä!

  Manuaalissa ei myöskään voida kertoa VESA pulttien pituutta. Se kyllä kerrotaan, että ovat M6:sia. Ja (turhan) jalustan ruuvit eivät toki kelpaa seinätelineen ruuvaukseen.

  En aio koskea töllön appseihin tms. kukkuun, mutta jostain osui simmuun, että jopa töllön webbiselaimessa on mainosblokkeri. Aika hubaa. • Näin pääsee hiljalleen eroon lopuistakin rahoista:

  0_1623066414824_984317d5-ab03-4dd3-8420-dfc470a4afb6-image.png • Joo...

  0_1623066634740_1d7b3148-40af-41c0-961b-48c1174c4167-image.png • @mikropiltti sanoi ryhmässä LG:n vuoden 2021 OLED TV mallisto:

  Manuaalissa ei myöskään voida kertoa VESA pulttien pituutta. Se kyllä kerrotaan, että ovat M6:sia. Ja (turhan) jalustan ruuvit eivät toki kelpaa seinätelineen ruuvaukseen.

  No ei tietenkään. Se olisi liian paljon pyydetty saati sitten että jalustat eri telkkujen välillä olisivat yhteensopivia.