LG:n vuoden 2021 OLED TV mallisto • Siinä se nyt odottaa noutajaa:

  Plasman ylälaidassa muuten on neljä tuuletinta. En ole koskaan huomannut yhdenkään käynnistyvän. Ne myös ovat aivan puhtoisia uuden näköisiä. • 1990-luvulla 20 tuumanen tv oli isohko niin tuntuu että nykyään 50 tuumaa on pieni ja isot on 60-70 tuumaa ja todella isot 100+ tuumaa. Kait ne jossain vaiheessa ovat seinän kokoisia.

  Toki myös projektorit ovat olemassa. Tuo 65" taitaa olla minulle nykyisessä kämpässä maksimi. Suuremman kanssa joutuu kääntämään päätä. • LG OLED kun on seinällä siten, että alalaita on 125 cm korkeudella, meinaa kiinteä sähköjohto loppua kesken. Sähköjohtoa riittää vain 130 cm alalaidan alle.

  Onneksi on rasioita (katkaisijalla varustettu jatkoroikka) sopivassakin paikassa. • @mikropiltti sanoi ryhmässä LG:n vuoden 2021 OLED TV mallisto:

  Toki myös projektorit ovat olemassa. Tuo 65" taitaa olla minulle nykyisessä kämpässä maksimi. Suuremman kanssa joutuu kääntämään päätä.

  Olihan ne olemassa mutta ei niitä tavallinen tallaaja käyttänyt. 100+ tuumaselle pitää sitten ostaa/vuokrata oma kämppä ja sitten kattoa sitä ikkunoitten läpi.

  VR-lasit/kypärät hoitaisivat tuon onkelman mutta siihen menee vielä kauan.

  Ja joo, sähköpistokkeita saisi oleman enempi ja johdot pidempiä, itellä menee johtoja sinne sun tänne mutta kun 1980-luvulla tai aiemmin ei osattu ennustaa tulevaisuutta niin jos on useampi sähköä tarvitseva laite olohuoneessa niin sitten pitää olla jatkopistokkeita. • Minulla tulee kaikki (muu kuin kattovalot ja kylppärin) sähkö keittiöstä. Ei ole eteisessä eikä olo- tai makuuhuoneessa maadoitettuja rasioita. Keittiössä (ja kylppärissä) on. • Hyvin on oletusasetuksilla kuva pilattu LG OLED C1:ssä! Nyt alkaa pikkuhiljaa helpottamaan, kun LG:n menuhässäkkä selkiytyy ja saa "kuvanparannukset" pois päältä. • Yksi todella ärsyttävä piirre töllössä on: no signal ruikutusta ei saa pois päältä! Moinen myös pilaa totaalisesti slide shown, jota näytetään töllön idlatessa.

  Hiukka ihmetyttää, ettei manuaalissa voida kertoa yhtään mitään töllöön kiinnitetyn suojakalvon poistosta. Edestä moisen huomaa vaan takanakin sellainen oli ja minä eikä kaveri ei huomattu yhtään mitään. Vahingossa yhtä videota katsoessa moiseen havahduin. Töllön arvostelija sanoi, että luultavasti töllön takapinnassakin on suojakalvo. No olihan siellä!

  Manuaalissa ei myöskään voida kertoa VESA pulttien pituutta. Se kyllä kerrotaan, että ovat M6:sia. Ja (turhan) jalustan ruuvit eivät toki kelpaa seinätelineen ruuvaukseen.

  En aio koskea töllön appseihin tms. kukkuun, mutta jostain osui simmuun, että jopa töllön webbiselaimessa on mainosblokkeri. Aika hubaa. • Näin pääsee hiljalleen eroon lopuistakin rahoista:

  0_1623066414824_984317d5-ab03-4dd3-8420-dfc470a4afb6-image.png • Joo...

  0_1623066634740_1d7b3148-40af-41c0-961b-48c1174c4167-image.png • @mikropiltti sanoi ryhmässä LG:n vuoden 2021 OLED TV mallisto:

  Manuaalissa ei myöskään voida kertoa VESA pulttien pituutta. Se kyllä kerrotaan, että ovat M6:sia. Ja (turhan) jalustan ruuvit eivät toki kelpaa seinätelineen ruuvaukseen.

  No ei tietenkään. Se olisi liian paljon pyydetty saati sitten että jalustat eri telkkujen välillä olisivat yhteensopivia. • Näemmä Disney ei omia leffojaan edelleenkään saa 4K:na ulos. Uusinkin eli 'Raya and the Last Dragon' muka 4K kiekko on upscalettu. Ei kiitos siis, normi Blu-ray siitä. • @mikropiltti sanoi ryhmässä LG:n vuoden 2021 OLED TV mallisto:

  Näin pääsee hiljalleen eroon lopuistakin rahoista:

  0_1623066414824_984317d5-ab03-4dd3-8420-dfc470a4afb6-image.png

  Ehkä joku hölmö tämän CDONistakin menee ostamaan: 44,95 €, toimitusaika 5-15 arkipäivää.

  0_1623148091906_9e518a4c-26bf-4f0c-a110-a7e5d98dd06f-image.png • Pitää vielä vaihtaa esivahvistin ja säätää urakalla. Varmaankin jollain 4K leffalla aloitan.

  Ja tänään kun kuvittelin kaiken säätäneeni (SDR ja HDR erikseen, myös pelimoodia sun muuta), iski "kuvanparannus" kuin salama kirkkaalta taivaalta.

  Valitsemassani leffassa soitin otti käyttöön Dolby Visonin ja töllössähän sillekin on oma profiili toki. No aika äkkiä sain "kuvanparannukset" pois päältä tuostakin (kun jo LG:n valikot ja kujeet tunnen), ei siinä mitiä.

  Oudointa oli terävöityksen määrä. Muissa profiileissa oletuksena oli 10 (taitaa olla sata maksimi eli aivan järjetön kuvanpilaaja jopa sokealle Reetalle), jonka ruuvasin toki nollaan, mutta Dolby Visionissa se oli peräti 20. Yäk! • Lisää säätöä. Siirsin normi fullHD Blu-ray upscalen soittimelta töllölle. • "LG OLED65C15 on tehokkaalla neljännen sukupolven a9 Intelligent -kuvaprosessorilla varustettu älytelevisio, jonka ohuet reunat eivät vie huomiota upeasta kuvasta."

  Kiva tietää! Plasmassani on 6 cm kiiltävä reunus ja se ei ole koskaan vienyt huomiotani.

  Kehys ja reunus ovat yhteensä sentin OLEDissakin, enpä nyt ohueksi kehtaisi mainostaa. • @mikropiltti sanoi ryhmässä LG:n vuoden 2021 OLED TV mallisto:

  Kehys ja reunus ovat yhteensä sentin OLEDissakin, enpä nyt ohueksi kehtaisi mainostaa.

  No ei jos vertaa kännyköihin joissa ei ole reunaa oikeastaan ollenkaan. • @mikropiltti sanoi ryhmässä LG:n vuoden 2021 OLED TV mallisto:

  Kehys ja reunus ovat yhteensä sentin OLEDissakin, enpä nyt ohueksi kehtaisi mainostaa.

  Miksei muuten kaareva näyttö kelpaa? • Eihän kaarevia töllöjä enää edes tehdä (ns. tunnetut valmistajat). Kaarevuus poistui yhdessä 3D huuhaan kanssa.

  Kaarevuudessa on puolensa vaan minulle ne ovat enempi negatiivisia sellaisia. Eli en olisi ostanut kaarevaa töllöä, vaikka moinen oli ollut tarjolla. • Ja tänään kun kuvittelin kaiken säätäneeni (SDR ja HDR erikseen, myös pelimoodia sun muuta), iski "kuvanparannus" kuin salama kirkkaalta taivaalta.

  Valitsemassani leffassa soitin otti käyttöön Dolby Visonin ja töllössähän sillekin on oma profiili toki. No aika äkkiä sain "kuvanparannukset" pois päältä tuostakin (kun jo LG:n valikot ja kujeet tunnen), ei siinä mitiä.

  Oudointa oli terävöityksen määrä. Muissa profiileissa oletuksena oli 10 (taitaa olla sata maksimi eli aivan järjetön kuvanpilaaja jopa sokealle Reetalle), jonka ruuvasin toki nollaan, mutta Dolby Visionissa se oli peräti 20. Yäk!

  No selvisihän tämä. Dolby Visionin kanssa ei löydy ollenkaan filmmaker profiilia (joka on SDR ja HRD tapauksissa käytössäni). Olin sitten mennyt valitsemaan cinema homen, jossa muitakin asioita on keturallaan kuin sharpening 20. Pitää valita profiili cinema ja sitten nollata sharpening 10. • Hanki televisio ja lue ohjekirjaa kuten piru raamattua.