LG:n vuoden 2021 OLED TV mallisto • Minulla tulee kaikki (muu kuin kattovalot ja kylppärin) sähkö keittiöstä. Ei ole eteisessä eikä olo- tai makuuhuoneessa maadoitettuja rasioita. Keittiössä (ja kylppärissä) on. • Hyvin on oletusasetuksilla kuva pilattu LG OLED C1:ssä! Nyt alkaa pikkuhiljaa helpottamaan, kun LG:n menuhässäkkä selkiytyy ja saa "kuvanparannukset" pois päältä. • Yksi todella ärsyttävä piirre töllössä on: no signal ruikutusta ei saa pois päältä! Moinen myös pilaa totaalisesti slide shown, jota näytetään töllön idlatessa.

  Hiukka ihmetyttää, ettei manuaalissa voida kertoa yhtään mitään töllöön kiinnitetyn suojakalvon poistosta. Edestä moisen huomaa vaan takanakin sellainen oli ja minä eikä kaveri ei huomattu yhtään mitään. Vahingossa yhtä videota katsoessa moiseen havahduin. Töllön arvostelija sanoi, että luultavasti töllön takapinnassakin on suojakalvo. No olihan siellä!

  Manuaalissa ei myöskään voida kertoa VESA pulttien pituutta. Se kyllä kerrotaan, että ovat M6:sia. Ja (turhan) jalustan ruuvit eivät toki kelpaa seinätelineen ruuvaukseen.

  En aio koskea töllön appseihin tms. kukkuun, mutta jostain osui simmuun, että jopa töllön webbiselaimessa on mainosblokkeri. Aika hubaa. • Näin pääsee hiljalleen eroon lopuistakin rahoista:

  0_1623066414824_984317d5-ab03-4dd3-8420-dfc470a4afb6-image.png • Joo...

  0_1623066634740_1d7b3148-40af-41c0-961b-48c1174c4167-image.png • @mikropiltti sanoi ryhmässä LG:n vuoden 2021 OLED TV mallisto:

  Manuaalissa ei myöskään voida kertoa VESA pulttien pituutta. Se kyllä kerrotaan, että ovat M6:sia. Ja (turhan) jalustan ruuvit eivät toki kelpaa seinätelineen ruuvaukseen.

  No ei tietenkään. Se olisi liian paljon pyydetty saati sitten että jalustat eri telkkujen välillä olisivat yhteensopivia. • Näemmä Disney ei omia leffojaan edelleenkään saa 4K:na ulos. Uusinkin eli 'Raya and the Last Dragon' muka 4K kiekko on upscalettu. Ei kiitos siis, normi Blu-ray siitä. • @mikropiltti sanoi ryhmässä LG:n vuoden 2021 OLED TV mallisto:

  Näin pääsee hiljalleen eroon lopuistakin rahoista:

  0_1623066414824_984317d5-ab03-4dd3-8420-dfc470a4afb6-image.png

  Ehkä joku hölmö tämän CDONistakin menee ostamaan: 44,95 €, toimitusaika 5-15 arkipäivää.

  0_1623148091906_9e518a4c-26bf-4f0c-a110-a7e5d98dd06f-image.png • Pitää vielä vaihtaa esivahvistin ja säätää urakalla. Varmaankin jollain 4K leffalla aloitan.

  Ja tänään kun kuvittelin kaiken säätäneeni (SDR ja HDR erikseen, myös pelimoodia sun muuta), iski "kuvanparannus" kuin salama kirkkaalta taivaalta.

  Valitsemassani leffassa soitin otti käyttöön Dolby Visonin ja töllössähän sillekin on oma profiili toki. No aika äkkiä sain "kuvanparannukset" pois päältä tuostakin (kun jo LG:n valikot ja kujeet tunnen), ei siinä mitiä.

  Oudointa oli terävöityksen määrä. Muissa profiileissa oletuksena oli 10 (taitaa olla sata maksimi eli aivan järjetön kuvanpilaaja jopa sokealle Reetalle), jonka ruuvasin toki nollaan, mutta Dolby Visionissa se oli peräti 20. Yäk! • Lisää säätöä. Siirsin normi fullHD Blu-ray upscalen soittimelta töllölle. • "LG OLED65C15 on tehokkaalla neljännen sukupolven a9 Intelligent -kuvaprosessorilla varustettu älytelevisio, jonka ohuet reunat eivät vie huomiota upeasta kuvasta."

  Kiva tietää! Plasmassani on 6 cm kiiltävä reunus ja se ei ole koskaan vienyt huomiotani.

  Kehys ja reunus ovat yhteensä sentin OLEDissakin, enpä nyt ohueksi kehtaisi mainostaa. • @mikropiltti sanoi ryhmässä LG:n vuoden 2021 OLED TV mallisto:

  Kehys ja reunus ovat yhteensä sentin OLEDissakin, enpä nyt ohueksi kehtaisi mainostaa.

  No ei jos vertaa kännyköihin joissa ei ole reunaa oikeastaan ollenkaan. • @mikropiltti sanoi ryhmässä LG:n vuoden 2021 OLED TV mallisto:

  Kehys ja reunus ovat yhteensä sentin OLEDissakin, enpä nyt ohueksi kehtaisi mainostaa.

  Miksei muuten kaareva näyttö kelpaa? • Eihän kaarevia töllöjä enää edes tehdä (ns. tunnetut valmistajat). Kaarevuus poistui yhdessä 3D huuhaan kanssa.

  Kaarevuudessa on puolensa vaan minulle ne ovat enempi negatiivisia sellaisia. Eli en olisi ostanut kaarevaa töllöä, vaikka moinen oli ollut tarjolla. • Ja tänään kun kuvittelin kaiken säätäneeni (SDR ja HDR erikseen, myös pelimoodia sun muuta), iski "kuvanparannus" kuin salama kirkkaalta taivaalta.

  Valitsemassani leffassa soitin otti käyttöön Dolby Visonin ja töllössähän sillekin on oma profiili toki. No aika äkkiä sain "kuvanparannukset" pois päältä tuostakin (kun jo LG:n valikot ja kujeet tunnen), ei siinä mitiä.

  Oudointa oli terävöityksen määrä. Muissa profiileissa oletuksena oli 10 (taitaa olla sata maksimi eli aivan järjetön kuvanpilaaja jopa sokealle Reetalle), jonka ruuvasin toki nollaan, mutta Dolby Visionissa se oli peräti 20. Yäk!

  No selvisihän tämä. Dolby Visionin kanssa ei löydy ollenkaan filmmaker profiilia (joka on SDR ja HRD tapauksissa käytössäni). Olin sitten mennyt valitsemaan cinema homen, jossa muitakin asioita on keturallaan kuin sharpening 20. Pitää valita profiili cinema ja sitten nollata sharpening 10. • Hanki televisio ja lue ohjekirjaa kuten piru raamattua. • Mitä ihmeen ohjekirjaa? Hiukka päin prinkkalaa oleva laatikosta poiston pikaohje taisi olla kaikki mukana tullut.

  Jokin PDF kasa löytyy vaan aiemminkin jo kerroin, etteivät ns. teknisissä tiedoissa edes kykene kertomaan VESA ruuvien pituutta (lävistäjä tjsp. sentäs) tai suojakalvojen poistosta (takanakin oli, missattiin kaverin kanssa kumpikin se) yhtään mitään.

  Kyseisistä muka ohjeista taisin löytää vain aivan turhaa yleistä löpinää ja sitten webOS huuhaata. Järkevä tieto asetuksista täytyy keksiä itse (asetusten kohdalla on jonnin asteista helppiä näkösällä) tai kaivaa jostain arvosteluista tms. • Töllön mukana tuli mm. lappu "Magic Remote User Information", jossa kerrotaan seuraavaa: Instructions for using the Macic Remote control are in the TV manual.

  Ja se TV manual on töllössä (vaatii nettiyhteyden?) ja sinne päästäkseen täytyy osata käyttää kyseistä Magic Remotea. • Aivan huuhaata tuli mukana. Laatikosta poisto ja jalustan kiinnitys (ei käytössä minulla) on ainoa oikea ohje. Muu on nyt rodessa.

  0_1626084486061_LG_tauhka-1280.jpg • Yksi todella ärsyttävä piirre töllössä on: no signal ruikutusta ei saa pois päältä! Moinen myös pilaa totaalisesti slide shown, jota näytetään töllön idlatessa.

  Kas, slide shown saa pois päältä, mutta ruikutus jää. 😕

  Tosin tuon tempun jälkeen töllön signaalinlöytökyky huononi eli slidari takaisin päälle. Outo käpy.