Audacity ja siirtyminen taaksepäin • Olen avannut äänitiedoston (mp3) Audacityyn. Tarkoituksena on poimia äänitiedostosta parin sekunnin pätkä. Paikallistaessani alkukohtaa, se menee joka kerta nopeasti ohi. Olen etsinyt ohjelmasta keinoa, jolla voisi vetää kursoria taaksepäin, ettei tarvitsisi joka kerta aloittaa koko äänitiedostoa alusta. Voiko soittokohtaa vetää vaikkapa hiirellä taaksepäin juuri siihen kohtaan, josta haluamani lainaus alkaa? • Se vähä, mitä Audacityä olen käyttänyt, on jättänyt päähän sellaisen luulon, että siitä avatusta samplesta tms. voi maalata alueen ja sitten soittaa sitä ja säätää maalauksen alkua sekä loppua. • @mikropiltti sanoi ryhmässä Audacity ja siirtyminen taaksepäin:

  voi maalata alueen ja sitten soittaa sitä ja säätää maalauksen alkua sekä loppua.

  Tuon huomasinkin jo. Ongelmana on edelleen se, että miten voin vetää kursoria taakse päin ja vieläpä ruudulla näkyvän osan ulkopuolelle eli alueelle, joka ei näy enää ruudulla vaan meni jo ohi. Kun haluan määritellä tarkasti alku- ja loppukohdan, joudun suurentamaan eli zuumaamaan ja silloin ei koko lainattava pätkä näy kerralla kokonaan. • ...koko lainattava pätkä näy kerralla kokonaan.

  Ei tuossa välttämättä auta kuin säätä alku ja loppu erikseen. Tai ostaa 8K näyttö?

  Tai mikä pahinta, RTFM! https://manual.audacityteam.org/man/navigation_tips.html • Viimeksi muuten kun irrotin palan pulun kujellusta jostain pidemmästä pätkästä, tein homman komentoriviltä. Siinä oli helppoa muuttaa vaikka sekunnin murto-osia ja kuunnella uudelleen. • @pertti-savimäki sanoi ryhmässä Audacity ja siirtyminen taaksepäin:

  @mikropiltti sanoi ryhmässä Audacity ja siirtyminen taaksepäin:

  voi maalata alueen ja sitten soittaa sitä ja säätää maalauksen alkua sekä loppua.

  Tuon huomasinkin jo. Ongelmana on edelleen se, että miten voin vetää kursoria taakse päin ja vieläpä ruudulla näkyvän osan ulkopuolelle eli alueelle, joka ei näy enää ruudulla vaan meni jo ohi. Kun haluan määritellä tarkasti alku- ja loppukohdan, joudun suurentamaan eli zuumaamaan ja silloin ei koko lainattava pätkä näy kerralla kokonaan.

  Onhan siinä ikkunan alalaidassa kohta Start and End of Selelection, jossa voi esim. millisekunnin tarkkuudella säätää valinnan. Samalla tarkkuudella näyttää myös sen hetkisen kohdan. • @pertti-savimäki Voisiko tästä pätkästä tehdä uuden äänifilen ihan croppaamalla, so. tarvitsetko jostain syystä tähän käyttöön kokonaista pidempää äänipätkää.

  "Use the Selection Tool to select a portion of your track then click on the Cut or Copy Button. This audio portion can then be pasted elsewhere on the timeline. The Trim Tool “crops” a selection of the audio track. By using the Selection Tool you can highlight a portion of the audio track you want to crop."
  https://dromorehigh.co.uk/download/e-learning/Using_Audacity.pdf • @paper sanoi ryhmässä Audacity ja siirtyminen taaksepäin:

  Onhan siinä ikkunan alalaidassa kohta Start and End of Selelection, jossa voi esim. millisekunnin tarkkuudella säätää valinnan.

  Kyllä vaan, mutta en tiedä aloitus- ja lopetuskohdan millisekuntiarvoja, vaan joudun kuuntelemalla selvittämään kohdat. Aloituskohta vilahtaa hyvin nopeasti ohi ja sen vuoksi tallennetta on kuunneltava useita kertoja. Haluaisin peruuttaa kursoria, jotta ei tarvitsisi aloittaa aina koko tallennetta alusta. Joskus peruuttaminen onnistuu painamalla nuolta vasemmella (Left Arrow). Toisinaan taas ei onnistu. Yritän selvittää, miksi välillä kursori siirtyy taakse päin ja toisinaan sitten ei millään siirry sen jälkeen, kun kursonrin on ensin pysysäyttänyt näppäimellä, jossa on kaksi viivaa pystyssä (Tauko P) tai näppäimellä, jossa on musta neliö (Pysäytä).