Kuvan liittäminen äänitiedostoon • Miten voisin liittää kuvan äänitiedostoon? Äänitiedosto sisältää linnunlaulua. Kun soitan äänitiedostoa tietokoneella, pitäisi saada näkymään samalla laulavan linnun kuva, joka on kuvatiedostona. Miten hydistämisen voi toteuttaa? • Ääniformaatit eivät kai yleensä tue kuvaa (en tiedä kuin FLACin, kai niitä muitakin on). Lisäksi soittimenkin täytyy vielä moinen kikka hanskata.

  Joskos tekisit homman toiste päin. Tee video, jossa ei ole kuin staattinen kuva ja sitten pulun kujerrusta. • Metatiedoilla ehkä mutta helpompaa se video missä on se kuva. Koko lienee isompi kuin pelkkä äänitiedosto mutta tuskin on ongelma. • Jollain tag-editorilla homma kyllä onnistuu. Esim. MP3TAG -ohjelmalla voi lisätä kuvan, kappaleen nimen (tai tässä tapauksessa linnun nimen) ym. tietoja tiedostoon mp3-tiedostojen lisäksi lukuisilla muilla audioformaateilla. Lisäksi sillä voi laittaa metatietoja myös videotiedostoihin. Ohjelma on ilmainen, joskin lahjoituksen voi tietysti tehdä jos haluaa. https://www.mp3tag.de/en/ • Ratkaisu on helpompi kuin mitä toisissa vastauksissa ehdotetaan. Mutta ensin pitää tietää mitä olet tekemässä. Nimittäin kuulostaa siltä, että olet tekemässä ainakin yhtä sivua multimediaesitystä. Luulenpa että olet tekemässä sivustoa, sillä ehkäpä sinuilla on paljonkin sekä lintujen kuvia ja niiden laulua tiedostoina. Tälläisen esityksen perinteine muoto on html, eli olet tekemässä www-sivuja linnuista ja niiden lauluäänistä, eikö totta? Html-suvujen tekeminen on helpompaa kuin moni luulee. Varsinkin kun nyt voi tehdä ihan vaan staattiset html-sivut. Ja niissähän on tosi vähän elementtejä. Sivulla on linnun kuva, tekstinä linnun nimi ja joko tekstinä tai nappina äänitiedoston soittaminen.

  Html-sivujen tekoon on saatavissa lukematon määrä editoreja, vaikka näin yksinkertaisen sivun pustyy tekemään ihan hyvin ihan tavallisella tekstieditorillakin. Yksinkertaisinta se on ehkä selaimella. Katso ohjeet html-elementeistä www.w3schools.com/html. Chromen selaimella pääset sivun tekotilaan painamalla F12.

  Yksinkertaisimmillaan Västäräkin näyttävä ja soittavan sivun html-koodi voi näyttää esimerkiksi tältä

  <html><head>
  <title>Västäräkki</title>
  </head>
  <body>
  <h1>Västäräkki</h1>
  <p><img src="vastarakki.jpg" alt="Västäräkki">
  <audio controls="">
  <source src="vastarakki.ogg" type="audio/ogg">
  <source src="vastarakki.mp3" type="audio/mpeg">
  Your browser does not support the audio element.
  </audio></p>
  </body>
  </html>

  html-tiedosto tallennetaanaan omalle koneelle jossa sitä katsellaan, kuunnelleen tai palvelimelle jos haluat jakaa sen muille verkossa. Selain osaa avata sivuja koneeltasi ihan niin kuin se osaa verkkotoiminnotkin. • Tässä opas miten tuolla Mp3tag ohjelmalla voi lisätä kuvan musiikkitiedostoon.
  Tarkalleen ottaen se kuva asetetaan "kansikuvaksi" kappaleelle. Tätä nähdään usein musiikkialbumien kansikuvan esittämiseen. • @senior
  Laulut on tarkoitus tallentaa muistitikulle ja kuunnella niitä auton kiinteästä soittimesta. Se ei autossani toimi video-soittimena eikä sillä voi toistaa html-tiedostoja. Näyttöruutu kuitenkin on ja joissakin musiikkitiedostoissa siihen ilmestyy CD-levyn kannen kuva ja esittäjän/kappaleen nimi, vaikka CD-soitinta ei sinänsä ole, vaan ainostaan USB-liitäntä keskikonsolissa, joten kaikki tieto on ensin siirrettävä USB-tikulle. Voisiko antamaasi ohjetta muuttaa siten, että se kävisi käyttötarkoitukseeni? • @onemember
  Antamasi ohje toimii auton mediasoittimessa. Nyt linnun kuva näkyy auton näyttöruudussa, samalla kun lintu laulaa. • Nyt linnun kuva näkyy auton näyttöruudussa, samalla kun lintu laulaa.

  Parempi olisi seurata muuta liikennettä! • @mikropiltti sanoi ryhmässä Kuvan liittäminen äänitiedostoon:

  Parempi olisi seurata muuta liikennettä!

  En katsele näyttöruutua ajaessani. Navikaattori on ainut poikkeus. Autohalli ja parkkipaikka ovat sopivia paikkoja näyttöruudun katseluun autossa. Autossa on kuitenkin paremmat äänentoistolaitteet kuin kotona. • @pertti-savimäki Ohjeeni toimii vain ja ainosastaan selaimessa, koska se on selainohjeman ymmärtämää kuvauskieltä. Mutta OneMember:n antama ohje vaikuttaa sinulle osittain sopivalta, koska tämä ohje lisää musiikkitoedostoon kuvan jota käsitellään albumin kuvana ja jonka musiikin toitolaitteet osaavat näyttää. Sinullahan näkyy albien kansakuvat silloin, kun sellainen on musiikkitoedostoon tai albumihakemistoon tallentunut. Tuon ohjeen mukaan voit tehdä kustakin linnusta oman albuminsa, jolle saat "kansikuvan". Heikkous tässä on se, että näin et voi tehdä kaikista linnun lauluistasi albumia, jossa linnut visertävät peräjälkeen, kuten CD-albumeilla tai CD:ltä ripatuilla MP3-hakemistoilla. Vakuttaa siltä, että maailmamme ei ole vielä ihan täydellinen, sillä tuo soittimesi osaa vain tuon albumeille tehdyn formaatin ja siinä ei ole kappalekohtaisia kuvia vaan pelkästään kansikuva. Näin sen tulkitsin, mutta voin olla väärässä. Selaintiedostona taasen voi tehdä mitä vaan, mutta se vaatii selaimen. Niiden tuleminen autoihin on kyseenalaista, kun jo nyt ihmiset somettavat kännykällä ja ajavat sen takia kolareita. Entä jos niille antaa mahdollisuuden surffailla netissä? Nyt pitisi pelottaa, eikö totta? • @senior sanoi ryhmässä Kuvan liittäminen äänitiedostoon:

  Entä jos niille antaa mahdollisuuden surffailla netissä?

  Eiku ratti pois!

  No itse en jaksa uskoa level 5 autoihin Suomen talvessa ja korvessa. Vaikea uskoa juuri muuallakaan.

  https://www.synopsys.com/automotive/autonomous-driving-levels.html • @mikropiltti

  Joo itseajavat autot on tällä hetkellä täyttä utopiaa ja etenkin talviaikaan kun liikenne- ja tiemerkit ovat lumen peitossa tai sumussa (näkee 2 metriä eteensä) tai kunnon rankkasateessa. Toimiakseen kaikissa olosuhteissa autoissa pitäisi olla parempaa tekniikkaa ja tekoälyä kuin 1980-luvulla oli Ritari Ässän autossa. • @mikropiltti Aika yleisesti ollaan sitä mieltä, että sanaa 'tekoäly' käytetään markkinamielessä täysin väärin ja ehkä siitäkin että ihmiset haluavat tulla huijatuksi ja tulevat myös. Tekoäly voidaan jakaa heikkoon ja vahvaan tekoälyyn. Vahva tekoäly on sitä mitä ei ole vielä keksitty. Ihmisillä - ainakin joillakin, jota ei liikennekäyttyäytymisestä kyllä uskoisi 😉 - saattaa olla ns. vahvan tekoälyn mukaista älykkyyttä. Se on ainakin sitä, että osaa oppia virheistään. Nyt käytössä oleva heikko tekoäky osaa vain sen, jota sille on opetettu. Se on edelleen vain ja ainoastaan kone joka osaa tehdä sen, johon se on suunniteltu. Sen se saattaa tehdä hyvin. Kyllä heikko tekoäly pystyy kuvantamiskuvista tunnistamaan syövän jopa paremmin kuin sen alan erikoilääkäri, jos tekoälyn opetus on tehty hyvin. Mutta vain opetetut syöpätyypit. Syöpälääkäri sen sijaan löytää nekin, mutta saattaa tehdä virheitä silloin tällöin rutiinitapauksissa.

  Tekoäly toimii hyvin, jos sitä ymmärretään käyttää apuvälineenä eli tässä esimerkissä syöpälääkäri käy läpi teälyn ehdotukset ja hyvin usein tekoäly 'arvaa' oikein elisiitä on aikeasti apua ja se nopeuttaa työtä. Mutta joskus tekoäly arvaa päin prinkkalaa ja syöpälääkäri huomaa sen. Ja toivottavasti huomaa eli on paikalla estämässä potilaalle tehtävää vahingollista toimenpidettä tai määräämässä toimenpiteen, joka potilaalle pitää tehdä. Herikkoon tekoälyyn luottaminen johtaa kaikkialaa yhteiskunassa katastrofeihin, niin lääkärinhoidossa kuin sosiaalitoimessakin. Heikko tejoäly osaa vaib osan tapauksia ja jos oma tapaus ei ole se tavanomainen, esimerkiksi KELAn automattipäätös saattaa olla täysin väärä ja ihminen ei saa sitä apua mitä hän hän tarvitsee ja johon hänellä on oikeus. Tekoälyn ymmärtämätön liikakäyttö johtaa siis yhteiskunnassa pahoinvointiin ja kohtuuttomuuksiin. Kellään ei ole turvallinen olo, kun kaikkien pitää pelätä mitä se tekoäly on nyt keksinyt minun pääni menoksi ja kukaan ei ota vastuuta vääristä tapauksista, vaan väittää että on muka menty yhteisten kriteerien mukaan.

  Autoimaattiauto toimii vain sille opetetuissa sääoloissa ja tietyypeissä joissa on sille opetettu liikennetiheys ja liikennekulttuuri. Mutta tunnettu tosielämän esimerkki Suomesta on se, että kun oli lumipyry ja vastaan tullut rekka pölläytti lunta työs vastaan tulevien kaistalle, heikko tekoäly tulkitsi sen esteeksi ja ohjasi auton seuraavaa vastaan tulevaa autoa päin, joko siksi että se ei seuraavaa vastaan tulevaa autoa edes nähnyt ja/tai tulkitsi omalla kaistalla esteeseen törmäämisen - lumipöllähdys oli muka este omalla kaistalla - suuremmaksi riskiksi kuin vastaan tulevaan törmäämisen, joka on kyllä ihmisjärjen vastaista. Tiedämme tämän esimerkin siksi, että ihminen piti riittävän kovaa ratista kiinni automaattiautossaan ja ohjasi sen takaisin omalle kaistalle.

  Yhteenvetona siis kone on edelleen kone joka toimii ympäristössä johon se on suunniteltu ja siinä se saattaa toimia erinomaisestikin jos se toimii ihmisen valvonnassa, mutta ihminen edelleen osaa toimia muuttuvissa ja tuntemattomissa olosuhteissa paremmin, osaa terhdä suunnitelman B sen kokemuksen ja älyn perusteella, joka hänellä on. Tune ehkä varoittaa, pelko esimerkiksi että näissä oloissa kannattaa olla varovainen. Kone sen sijaan menee suoraan päin seinää entisellä vauhdilla. Ihminen selviää tilanteista eikä ymmärrä itsekään miksi osasi tehdä juuri järkevästi, useinkin.

  Ja kun ihminen ei tätä ymmärrä, ei hän edelleenkään osaa sitä tekoälylleen opettaa.

  PS. n tykkää ollenkaan autolla ajosta. Olisipa kohtuuhintainen älykäs auto joka tekisi sen minun puolestani. Siitä muuten haaveiltiin jo 1960-luvulla. Kuten lentoautoistakin ja älykkäistä palvelijaroboteista. Yhtäkään näistä haavaista en ole nähnyt toteutuvan.