DSL reitittimen LAN portit sanoivat sopparin irti • Onkos kenellekään tullut vastaan tapausta, jossa DSL-modeemi/WLAN-tukari/reititin härdellistä kosahtavat LAN-portit? Näin näyttää käyneen naapurissa.

  Nettiyhteys tulee eetterillä purkin WAN-porttiin kytkimestä taloyhtiön kellarista. WLAN toimii edelleen OK, mutta LAN-porteista ei enää mene mitään läpi, ei edes syty langan päässä olevassa laitteessa LED enää.

  0_1617636786687_9cf52dcf-a555-4f78-93fd-14b16e7802da-image.png

  Aiemmin toimi OK, vaan muutama päivä sitten kosahti. Purkki on välissä, koska taloyhtiönetistä ei tunnu riittävän IP:t kuin kahdelle laitteelle. Jos irtoaisi useampi IP, voisi nyt osin risa purkki olla ns. langan päässä pelkkää WLANia tekemässä. • Ei vaikka on ollut 1 Telehellin käytetty ja Lissun ja DNAn purkit käytössä (purkit on edelleen vaikka DSLää ei saa) ja kaapeleita on irroteltu toisinaan (ei välttämättä niin helläkätisesti). • @mikropiltti sanoi ryhmässä DSL reitittimen LAN portit sanoivat sopparin irti:

  Onkos kenellekään tullut vastaan tapausta, jossa DSL-modeemi/WLAN-tukari/reititin härdellistä kosahtavat LAN-portit? Näin näyttää käyneen naapurissa.

  Nettiyhteys tulee eetterillä purkin WAN-porttiin kytkimestä taloyhtiön kellarista. WLAN toimii edelleen OK, mutta LAN-porteista ei enää mene mitään läpi, ei edes syty langan päässä olevassa laitteessa LED enää.

  0_1617636786687_9cf52dcf-a555-4f78-93fd-14b16e7802da-image.png

  Aiemmin toimi OK, vaan muutama päivä sitten kosahti. Purkki on välissä, koska taloyhtiönetistä ei tunnu riittävän IP:t kuin kahdelle laitteelle. Jos irtoaisi useampi IP, voisi nyt osin risa purkki olla ns. langan päässä pelkkää WLANia tekemässä.

  Eihän ole portteja disabloitu? On se kai sekin teknisesti mahdollista. • Käyttäjä ei ole kyllä ole portteja disabloinut (ei näkynyt moista nappia eli ei onnanne vahingosssa). Ja ne siis pimenivät yllättäen ja pyytämättä.

  395 sivuisesta manuaalista haku sanalla disable löytää kaikenlaista, ei jaksa kelata loppuun.

  Ei viitsi heti resetoidakaan, purkille on joskus tehty jotain säätöjä tietääkseni. Saanevat uuden vastaavan, kattoo sitten. • Pieleen menee diagnoosit, kun ei ole laitteita millä helposti testata homma. Esim. läppäri, jossa on RJ-45 portti ja siinä LEDit, olisi auttanut kummasti. Uusin läppärini on vuodelta 2008 ja missä lie.

  Uusi ja hyvin varma vikadiagnoosi on se, että kämpän sisäinen yhteys on pimentynyt.

  Kellarista tulee kämppään "peltikaappiin" kaksi eetterinousua (vain toinen käytössä) ja peltikaapista lähtee pitkin kämppää useampi eetteriyhteys. Esim. olohuoneeseen menevät numerot 7 ja 8. Ja noista on nyt toinen rikki. Juuri se yhteys, josta nettipiuha palasi reitittimeltä peltikaapissa olevaan kytkimeen (joka jakaa yhteyden muihin rasioihin), pimeni. • No miten se WLAN voi sitten toimia? Nappaa naapurista signaalin? • Olohuoneeseen siis menee kaksi piuhaa. DHCP-palvelimena ja WLAN-tukarina toimivalle DSL reitittimelle menevä piuha on ehjä. Paluupiuha kytkimelle hajosi.

  Telian kytkin kellarissa -> kämpän nousu 2 -> olohuoneen rasia 8 -> DSL reitittimen WAN portti

  DSL reitittimen LAN portti -> rasia 7 -> kytkin -> kämpän muut rasia • Kerro miten hajosi kun selviää.