Prosessien tutkiminen • Olen usein sulkenut Windowsin näppäimillä Alt-F4. Kun näppäinyhdistelmää on kerran painanut, on päässyt suoraan Sammuta-valintaan. Edellytyksenä on kuitenkin ollut, että sovellutuksia ei ole käynnissä. Jokainen käynnissä oleva sovellus vaatii oman Alt-F4:n painamisen. Nyt tilanne on muuttunut siten, että näppäinyhdistelmää Alt-F4 joutuu painamaan kolmesti, vaikka sovelluksia ei näyttäisi olevan käynnissä. Miten saan selville, mitkä uudet prosessit vaativat ensin sammuttamista kahdella Alt-F4:n lisäpainamisella? • Kunhan vaan saat työpöydän aktiivikseki, sammuttaa alt + f4 ja enter perään Winukan.

  Joskus työpöydän aktivointiin toimi mielestäni ctrl + esc ja esc vaan ei se enää Windows 10:ssä päde. Duunikoneessa kun on Mikkispilattu näppis, niin sillä voi kokeilla myös lippujuttuja.

  Ainakin minulla toimii:

  lippu + d
  alt + f4
  enter

  Ja Winukka on parhaimmillaan (pomo tosin voi kitistä, jos Winukan sammuttaa työpäivänä ennen klo 14:30). • Joo, hyvin toimii edellä mainittu näppäinsarja.

  t: riitti Winukka tälle päivälle • @mikropiltti sanoi ryhmässä Prosessien tutkiminen:

  Kunhan vaan saat työpöydän aktiivikseki, sammuttaa alt + f4 ja enter perään Winukan.

  Juuri näin sen pitäisi toimia ja toimikin vielä kuukausi sitten. Nyt kuitenkin, vaikka työpöytä on aktiivinen, eikä mitään ohjelmaa näyttäisi olevan toiminnassa, vaatii Windows Alt-F4- näppainyhdistelmän painamista useita kertoja. Sen vuoksi lähetinkin kysymykseni, jossa tiedustelin, miten saan selville, mitkä prosessit vaativat erikseen Alt-F4 -näppäinyhdistelmän painamista useita kertoja. Taustalla ilmeisesti pyörii joitain haittaohjelmia, joita ei vielä kuukausi sitten ollut koneellani. Onko tiedossa, miten saisin selville ne prosessit, jotka vaativat erikseen sammuttamista Alt-F4 -näppäinyhdistelmällä? • Eipä tule mieleen miten tutkitaan mikä prosessi vaatii shutdownissa alt + f4.

  Aloita tutkimalla tray ikonina näkyvät kilkkeet. Ja katso task managerista, onko softia jumissa. Haussa joku ns. normi softa "sovelluslistalla" (taskmanagerin processes, ei details), jolla ei vaikkapa enää ole ikkunaa näkösällä.

  Ainakin Outlook kilahtaa joskus noin. En tosin muista näkyykö se silloin apps osuudessa vai backgroundissa.