Työpöydän jakaminen • Tervehdys,

  Windows 10:n työpöytä täytyisi saada jaettua vähintään kahteen puoliskoon samassa näytössä. Siten, että molemmissa on oikeasti oma työpöytänsä, jotka näkyvät samaan aikaan. 10:ssä on kyllä toiminto, jolla voi raahata ohjelman jompaankumpaan sivuun, jolloin se täyttää puolet alasta tai sitten kulmiin, jolloin täyttyy 1/4 alasta. Ongelma on kuitenkin käyttämäni etätyöpöytäohjelmisto, jonka voi kyllä siirtää puolikkaaseen näytössä. Kuitenkin kaikki ruudut, jotka avaan ohjelmistossa aukeavat aina näytön keskelle, josta ne täytyy raahata puolikkaaseen näkyäkseen kokonaan. Samoin kaikki OK-ilmoitukset, jotka vaativat hyväksyntää.

  Virtuaalityöpöytä ei ole hyvä ratkaisu, koska silloin en näe kaikkea tarpeellista kerralla. Kahdella näytöllä homma toimii, mutta siihen ei pöytätila riitä. Tietämäni mukaan Linuxissa on tällainen ominaisuus vakiona, mutta Windowsista en ole löytänyt. Onko olemassa jotain ohjelmaa ongelman ratkaisemiseksi? • Eikö resoluutiota muka saa pienemmäksi etätyöpöytävirityksessä?

  Nvidian nView ohjelman Gridlines toiminto tekee ehkä mitä haluat: https://www.nvidia.com/en-us/design-visualization/solutions/nview-display/

  Kuten arvannet, tuolla ohjelmalla ei tee mitään, ellei sinulla ole Nvidian näytönohjainta... • Tuon etätyöpöydän resoluutiota ei voi muuttaa erikseen. Pienentämällä näytön resoluutiota pienenee myös etätyöpöydän, mutta se tekee ongelmasta vain entistä pahemman.

  Tuo nvidian ohjelma saattaisi olla ratkaisu, mutta kun koneessani ei ole oikeaa näytönohjainta. Tosin kollegan koneessa on nvidian näytönohjain, mutta se ei toimi siinäkään. Tuo ohjelma näyttää toimivan vain nvidian Quadro- ja Tesla-ohjaimilla.

  Kuten totesin, niin kaksi näyttöä olisi ratkaisu. Toisessa on auki etätyöpöytä ja toisessa sitten kaikki muu. Vaikuttaa siltä, että pöytätilaa on tehtävä lisää toiselle näytölle. • Jos käyttää Microsoftin Remote Desktopia, niin ei ole kympillä mikään ongelma. Nappaa hiiren toissijaisella kun RDP on osaruudussa sen yläpalkissa ja valitsee Zoomaus-kohdan alta vaikkapa 50% niin kaikki näkyy, mutta teksti on toki pientä 🙂 • @paper sanoi ryhmässä Työpöydän jakaminen:

  Jos käyttää Microsoftin Remote Desktopia, niin ei ole kympillä mikään ongelma. Nappaa hiiren toissijaisella kun RDP on osaruudussa sen yläpalkissa ja valitsee Zoomaus-kohdan alta vaikkapa 50% niin kaikki näkyy, mutta teksti on toki pientä 🙂

  Tuo oli hyvä vinkki sinänsä, kiitokset. Vaan ei auttanut tähän ongelmaan. Zoomauksella etätyöpöydän ohjelmat ja ilmoitukset kyllä aukeavat nätisti keskelle etätyöpöytää, mutta tuolla 50 prosentilla, jolloin etätyöpöytä vie puolet näytön leveydestä, on teksti aivan liian pientä. 75% on jotenkuten luettavissa, mutta ei pysty silläkään tehokkaasti työstämään. Kaivoin esiin vanhan 17-tuumaisen näyttöni, jonka resoluutio on 1280x1024, siinä tuo etäohjelmisto on ihan toimiva. Nykyisessä 23-tuumaisessa näytössä pyörisi sitten muut jutut. Ilmeisesti täytyy tehdä tuollainen yhdistelmä, siihen pöytätila vielä riittää järjestelemällä. Olin vain ajatellut vaihtaa 27 tuumaiseen näyttöön ja jakaa sen kahtia, mutta se taitaa jäädä haaveeksi.