Hex Editor • Pitäisi löytää hex editor, joka näyttää samanaikaisesti sekä ascii-muotoisen tekstin että hex-muotoisen sisällön. UltraEdit lienee sitä, mitä etsin, mutta siinä on ongelmana hinta. Lähes 100 dollaria vuosi on korkea harrastuskäyttöön. Notepad++ on hyvä, mutta en saa siinä samanaikaisesti näkyviin sekä ascii-muotoista että hex-muotoista sisältöä. Onko muita sovelluksia tähän tarkoitukseen? • Winukalle esim. ilmainen HxD https://mh-nexus.de/en/hxd/ tai kaupallinen WinHex https://x-ways.net/winhex/, Linukalle esim hexdump (käytä -C ) ja wxHexEditor. • Minä olen muistaakseni käyttänyt HexEditiä • Oho! Salainen Mac elämäsi paljastuu.

  Tuossa lukee "allows editing of any size file" vaan niitä pariin gigaan rajoittuneitakin piisaa. Minua moinen haittaa. • vim:ssä onnistuu. :%!xxd ja takaisin komennolla :%!xxd -r . Ihan hyvä ohjelma, vaikka aluksi ehkä vähän hankala. Tuolla pitäisi päästä alkuun: https://acloudguru.com/blog/engineering/a-vim-cheat-sheet-reference-guide

  Lisäksi kerron sen verran, että vim ns. "normaalitilassa" ei muuta näppäinkomentojasi tekstiksi, vaan kuten cheat sheet näyttää, näppäimet suorittavat erilaisia komentoja. Tuossa kuvassa on useita komentoja joilla pääsee insert tilaan kirjoittamaan tekstiä. Lisäksi on muutama visual -tila tekstin valitsemiseen. Vimin mukana tulee myös opetusohjelma vimtutor.

  Toinen vaihtoehto on vscode. Siihen on heleppo asentaa hex-editori plugin. Haha. Tästä ois ehkä voinut kertoa ensin, mutta koska en tarvitse hex edittiä mihinkään en myöskään ajatellut, että sellainen olisi pluginina. Katsoinpa kuitenni söörzillä plugin listan, ja sieltähän se hex editor löytyi. Ainakin vscode on helppokäyttöisempi kuin antiikkinen vim.