Googlen hakutulosten aikavyöhyke  • Eräässä yliopiston pääsykokeessa oli tänä vuonna 3-4 hyvin odottamatonta ja spesifiä kysymystä , joihin pääsykoemateriaalin perusteella ei mitään kunnollista vastausta pystynyt tekemään. Googlen hakuraporteissa on yllättäen jokaisesta näistä aiheista terävä hakupiikki pääsykoeaamua edeltävältä yöltä. Äkkipäätään katsottuna sattuman todennäköisyys tällaiaselle on jotakin 1000 potenssiin 4 luokkaa tms , eli olematon.

    Tietääkö joku , onko tuollaisessa hakutuloksessa kellonajat jenkkiajan mukaan , jolloin selityksenä olisi yksinkertaisesti se , että outoja juttuja googlailtiin heti salista päästyä ? Jos hakupiikit on tosiaan edeltävältä yöltä Suomen aikaa , ei oikein ole muuta selitystä , kuin kysymysten vuotaminen jotakin kautta etukäteen.  • Google Analyticsin raporttien käyttävän raportin kyselijän tilin aikavyöhykettä ja tästä syystä olen tähän asti olettanut Google Trendsin toimivan samalla periaatteella, mutta nyt kun nostit asian pöydälle en ole varma.

    EDIT: Pienen Google haun jälkeen vaikuttaa että Trendsin ohjeissa on tuo joskus mainittu, mutta se tieto on piilotettu nykyään. Ei näytä olevan hakijan paikallisesta aikavyöhykkeestä kiinni valitettavasti.  • Eli tarkoittaako tuo siis sitä , että trendsin raportin aikavyöhyke voi olla jotakin muuta kuin kyselijän aikavyöhyke ?