Windows 10 ja äänikortin line in (PRKL!) • Äsken taistelin puolitoista tuntia saadakseni Windowsissa äänikortin line inin toimimaan. Sitä kautta Rolandin äänet tulevat sisään.

  Windows tosin on jo aikaa sitten rampautettu ja mistään ei enää pysty valitsemaan MIDIen toistolaitetta. Softapohjainen MIDI syntetisaattori on oletus ja vaihtaa ei voi ilman apuohjelmaa ja/tai rekisterin käpälöintiä.

  Sitten Windowsin ääniasetukset ovat käsittämättömän levällään. Vain tsäkällä löysin paikan, jossa säädetään kuinka monta kaiutinta on käytössä.

  Lisäksi vaikka line in on enabloitu, täytyy sieltä syövereistä erikseen käydä laittamassa täppä ruutuun kodassa "listen to this device"!

  Kaiken kruunaa se, että jos privacy asetuksissa on disabloinut mikrofonin, ei line in toimi!!! Minulla kyllä on ihan eri tökkeli mikrofonille (ja Winukka näkee, ettei siihen tökkeliin ole mitään kytketty).

  Melkein päässä napsahti... • Ainakin joissain äänikorteissa voi softassa valita mitä tökkeliä käytetään mihinkin tarkoitukseen ja siksi yksityisyysasetus koskee sitäkin tuloa. Tuo yksityisyysasetus hämäsi aikoinaan minuakin kerran kun tutkailin asiakkaan mikkiongelmaa Skypensä kanssa.