PDF-tiedoston tulostus • Yritän tulostaa PDF-tiedostoa, jossa sivureunuksissa ei ole juuri lainkaan tyhjää tilaa. Yritin vaihtaa paperin kokoa tulostusasetuksista. Muuten sivureunuksien laajentaminen onnistuu paitsi yläreunasta, jossa teksti on aivan kiinni paperiarkin yläreunassa ja vieläpä niin, että ensimmäisen rivin kirjaimien yläreunasta noin 10 prosenttia jää näkymättömiin. Onko tiedossa asetusta, jolla saisi reilun reunamarginaalin myös paperin yläreunaan? • Onko tiedossa asetusta, jolla saisi reilun reunamarginaalin myös paperin yläreunaan?

  Olisikohan peräti asetus nimeltä marginaali?

  0_1623487479926_0c2f5637-4964-4171-be12-edbda4c18319-image.png • Jaha. Mitenkäs tuollaisen näkymän saa esiin? Okular? Pitääkö asentaa jokin uusi ohjelma?
  Tosin löytyi toinenkin tie. Kun painan Ctrl-P, avautuu uusi tulostusvalikko, joka on eri kuin perinteinen Windows 10:n tulostusvalikko. Sen alareunassa on linkki: "Tulosta käyttäen järjestelmän tulostusikkunaa", jonka kautta avautuu vanhanmallinen tulostusikkuna. Sitä olen käyttänyt tähän asti. Molemmissa tulostusikknoissa tulostettavan sivun kokoa pystyy muuttamaan ja oletuksena on 100%. Uudenmallinen tulostusikkuna on kuitenkin sillä tavalla parempi, että pienenennetty sivu keskittyy paperiarkin keskelle, toisin kuin vanhanmallista tulostusikkunaa käytettäessä, jolloin pienennetty tulostussivu alkaa aina paperiarkin vasemmasta yläkulmasta.
  Haluan kuitenin oppia käyttämään juuri saamaani uutta ohjetta "Okular", joten kertokaapa tarkemmin.
  Olen käyttänyt selaimena Firefoxia. Liekö sillä vaikutusta, koska sama tilanne tuli, kun käytin Edgeä. • Ei taida Okular taipua Windowsin komentoon asentamatta kasaa kaikkea ns. turhaa (muiden ohjelmien kannalta): https://www.microsoft.com/fi-fi/p/okular/9n41msq1wnm8

  Arvioitu koko
  317,6 Mt

  Minulla se on pieni paketti:

  Repository : Main Repository
  Name : okular
  Version : 20.04.2-lp152.1.1
  Arch : x86_64
  Vendor : openSUSE
  Installed Size : 6,1 MiB
  Installed : Yes (automatically)
  Status : up-to-date
  Source package : okular-20.04.2-lp152.1.1.src
  Summary : Document Viewer
  Description :
  Document viewing program; supports document in PDF, PS and
  many other formats. • Mikä tulostin (ohjelmisto) sinulla on käytössä?
  Tulostusikkunan avatessa pitäisi tulostimen omien asetuksien alla olla jollain välilehdellä marginaalin asetukset.

  Jos ei ole, niin yksi helppo ratkaisu on pienentää sivun skaalausta parilla prosentilla.
  Itsellä ei ole nyt tulostinta kiinni tässä laitteessa, joten kuvassa PDF-avattu Edgellä ja siltä skaalausta pienennetty jotta kuva ei ole ihan reunasta reunaan.

  Skaalaus