Kick Off (by Dino Dini) • Kick Off (by Dino Dini)

  Meni aikoinaan ne alkuperäiset pelit meikäläiseltä täysin ohitse kun en ollut Amigan tai Atarin omistaja.. eikä toki pidä lainkaan unohtaa Player Manageria, joka vasta nannaa oliskin ollut.. mut tosiana itselläni oli aikoinaan C64 ja sitten PCt.. joten kaverin luona joskus pääs herkuttelemaan kun sillä oli aina välillä pieniä annoksi Dinon väsäämiä jalkapallo pelejä siis.

  Taasen sitten Dino Dini’s Kick Off Revival pelistä pääs sitten oikein Dinon ”kera” nauttimaan jokunen kesä sitten, kun se teki sitä ! 🙂 Harmi että asiat menivät lopulta miten menivät ja se oli aika aikaansa kutakin sit mut pistän jotain kivaa pikkuinfoa tähän asiaan liittyen…

  Tosiaan tuota Revivalia Dino teki todella avoimesti eräs kesä ja käytännössä monta tuntia lähetti suoraa twitchiä päivittäin useamman kuukauden ajan ja kommentoi siellä pelin faneille kaikenlaista peliin liittyen ja ihan älyttömän paljon muitakin juttuja. Harmi ettei noi tallentuneet juurikaan mihinkään, ois ollut upeata matskua kaikkinensa.

  Meikä on muuten tuossa Revivalissa yksi niistä tuomareista, siis ihan omalla nimelläni siinä 🙂 se selvitti niiden alkuperäisen pelin tuomareiden taustoja keitä olivat... pari julkkista sekä hänen kavereitaan jne... jossain mulla varmaan se tuomareiden taulukko mikä paljastaa kuinka herkästi kukin viheltää virheet, jakaa kortteja jne.... mut se kerran suorassa streamissa kyseli että kuka haluaa tuomariksi peliin niin ilmoittautukoon ja satuin olemaan just silloin sopivasti apajilla 🙂 niin pitihän siitä homma ottaa vastaan ! sai sit vielä vapaasti valita että kenet niistä otan ja ties niiden statsien perusteella millainen tuomari meikästä sit tulee.

  Tosiaan todella suuri harmi että mies murtui sitten "yleisen painostuksen" alla ja jätti tuon pelin kehittämisen tuohon vaiheeseen. Täysin pelattava se on nytkin ja omalla tavallaan peruspelattavuus on mainiota ! mutta hänellä oli aivan loistavia ideoita mitä se olis lisännyt pikku hiljaa tuohon peliin ja kehittänyt sitä edelleen. Ne jäi valitettavasti sitten toteutumatta.

  Jos jotakuta kiinnostaa niin tuohon oon kerännyt vähän "päiväkirjanomaisesti" pientä juttua noilta ajoilta... melkoisen monta viestiä siinä peräkkäin, eivarmaan tähän kannata siirrellä kun en tiiä jaksaako kukaan lukea... mut uskoisin että siellä välissä on ihan mielenkiintoistakin juttua jos pelisarja on yhtään sydäntä lähellä ollut...
  https://www.gamereactor.fi/keskustelualue/?forum=2&thread=9003&page=1&fbclid=IwAR1pJGmBsf1-Wit4EcQ-xZ_X7gGvuat5evUJ0bq8CGCTxiFIjhzVwk78jh8

  Tuomareista muistelointia tuolta...
  Ai niin rekrytointi tilaisuudessa ehdoteltiin myös villiksi kortiksi ja vierailevaksi tähdeksi Judge Dreddd nimeä mutta tällä kertaa miestä ei sitten kelpuuteltu joukkoon mukaan, vaikka muutamat hihitykset Dino asian suhteen ilmoille heittikin.

  Legendaarista tarinaa tuppaa tulemaan kyllä tämän parissa ja tuota touhua seuratessa.. eräs tuomarihan on Kick Off 2:ssa F.Zappa joka on/oli siis kunnianosoitus jo edesmenneelle Frank Zappalle, kitaramiehiä kun Dino itsekin viimeisen päälle. Tähän kun tuo paikka oli vielä jätetty jemmaan illan pimeille tunneille, jotta tuohon slottiin vielä yhtä paikkaa pidettiin varalta auki ja jemmassa.. sitten siihen sattui ilmaantumaan vallan sopiva ehdokas, niin siinä tuli jotain pientä probleemia saada se nimi vaihdettua jostain ihmeen "kummittelevasta" syystä, niin eikö joku heittänyt että ehkäpä UEFA:lla on tuomareille ikärajat, kun tämä uusi tuomarikokelas oli ilmeisesti jo vähän vanhempi herrasmies iältään

  btw aiemmissa Kick Off peleissä ollut V.Jones tuomari on tosiaan sitten itse ex-jalkapalloilija Vinnie Jones (sittemmin Hollywoodissa näyttelijänä)

  ....sit viel muitakin tuomareita aiemmista Kick Offeista... B.Brown oli Bobby Brown hahmo Zappan laulusta... sit D.Dufus oli itse Dino Dini... R.Harper oli laulaja-lauluntekijä... J.Daniels oli sitten whisky, kun mies tykkää välillä Jack Danielsia kurkusta alas kaataa.

  Meikäläisen statsit kertovat seuraavaa tarinaa tuomarina toimimisesta tässä pelissä...
  Sees good percentage of fouls, gives a few chances, gets serious after a yellow
  …löytyy myös tarkempikin tietopaketti noista tuomareista ja kaikkien statsit. • Hyvää pälinää. Huomaa kuitenkin, että täällä on myös retro alue.

  Itse olen pelannut vain Commodore 64 International Socceria. Mokomassa pystyy juoksemaan pallon kanssa maaliin. En muista yksityiskohtia, mutta se taisi ohittaa maalivahdinkin. Pelatessa piti sopia, että täytyy laukoa.

  Jotain Amigan futispeliä (ilmeisesti International Soccer sekin) varten kasasin lisä joystick adapterinkin. Käytännössä vaan peli jäi pelaamatta. • @mikropiltti Jep, ajattelin kumpaan laitan (tänne peleihin vaiko tuonne retroon) mutta vallankin toi Revival mistä tuossa sitten enempikin pälisin, niin ei varsinaisesti nyt ole retroa ainakaan jos sen ilmestymisvuotta otetaan huomioon. Toki onhan pelimekaniikat sinänsä retroa mutta suhteellisen uusi peli tuo siis on, joten liekö varsinaisesti retroakaan.

  Mitä puhtaasti tulee retropeleihin niin futispelit on kyllä itselleni poikkeuksetta melkeinpä kaikki tuttuja aina MSX:n Konami's Footballista lähtien 🙂 ja vaikkapas managerointien puolesta (C64) Tracksuit Manager, tuli muuten aikoinaan kysyttyä Miles Jacobsonilta että oliko toi peli yksi esikuvista Championship ja sittemmin Football Manager sarjalle ja olihan se 🙂 Footballer of the Year ja jatko-osa on kans mainioita ja hauska ideansa puolesta 🙂 • Minulle on eksynyt "kokoelmiin" alkuperäinen Neo Geo Super Sidekicks (arcade versio): https://www.mobygames.com/game/neo-geo/super-sidekicks

  Muita alkuperäisiä palloilupelejä ei välttämättä enää ole. Jokunen vuosi sitten rahtasin kasan alkuperäisiä kaverille. Siinä oli juuri urheilupelejä sun muuta vastaavaa, joita en käytännössä pelaa.

  Ostin kerran käytetyn Amiga monitorin (saattoi olla 1084S malli) ja siinä tuli mukana myös kasa pelejä. Myyjä kun oli YLEn urheilutoimittaja, niin arvannet millaisia pelejä kasassa oli. • @Tomi-N :ltä kyllä nippu kovia aloituksia!