Summer Heat Beach Volleyball (PS2) • Aivan liian tunkua ei ole, jos lajiksi otetaan lentopallo tai rantalentis. Jotain yksittäisiä yrittelijöitä ollut siellä täällä.

  Tämä on kuitenkin PS2:lle Acclaimin käsialaa oleva Summer Heat Beach Volleyball. Julkaistu about 2002 vuoden kieppeillä. Peliä aina silloin tällöin huvikseen pienenä tai ajoittain vähän suurempinakin annoksina pelailee ja mukavan hupaisaa jos pelaa kaverin kanssa samalla puolella. Harmi ettei kuitenkaan neljää pelaajaa voi olla, joten kaksi on maksimi, toki jo neljä ylipäätään ois PS2:lla vähän jo sit vaatinut muutoinkin erityisjärjestelyitä kalustonkin puolesta.

  Grafiikka on vielä tänäkin päivänä yllättävän pirtsakkaa ja tyylikästä "arcadea", löytyy paljon pieniä yksityiskohtia (heiluvat hiukset, bikinien narut liehuvat jne...) Ainoastaan turhan alhainen resoluutio tekee koko hommasta vähän sellaisen utuisen ja suttuisen oloisen, jo pelkästään tarkemmalla resoluutiolla näyttäis oikein todella oivalliselta tänäkin päivänä.

  Musiikkia on aivan liian vähän, toki oikeat biisit (mm. Sum 41, Pink, Kylie Minogue, Sprung Monkey...) taustalla raikaa mutta alkaa nopeasti tulemaan uudestaan joten kesäistä musaa saisi olla huomattavasti enempikin soundtrackillä tarjottavaksi. Noh tuon saa helposti itse korjattua ja pistää erikseen sopivat taustamusat mitä haluaa muuta kautta hyvinkin helposti raikaamaan jos se puoli alkaa korvista ulos tursuta.

  Kontrollit ovat toimivat ja iskostuvat selkäytimeen melkoisen mutkattomasti (tarkkalyönti, kova mutta ei niin tarkka, tai ”juju”) vastaanoton (aina paremman) onnistuminen riippuu siitä hyvin kuinka hyvin on kerinnyt hollille ajoissa ja mitä kauemmin siinä nappia pohjassa pitämään, ellei verkolta ole jo torjuntaa saatu aikaiseksi. Syöttöjä on myös perus-, hyppy- kuin ”naisellinen” alakautta pieni hento läpsäys.

  Pelin fysiikka toimii yllättävänkin hyvin ja varsin sopivan oloista tälläiseen arcadepeliin mutta ajoittain myös mainiolta simulaatiolta tuntuu ja pallo tuntuu pomppivan yllättävän realistisesti. Pelaajien animaatiot ovat myös hyviä ja niitä kahtelee mielellään pidemmissäkin pelirupeamissa.

  Pelaajia on 14, sekaan mahtuu niin miehiä kuin naisia, näillä on erilaisia ominaisuuksia kuten nopeus, tekniikka ja voimakkuus. Pärjäämällä (turnauksissa) saa availtua pelattavaksi muutamia ihmeveikkoja tyyliin elementaaleja/räsynukkeja. Pelejä voittamalla aukeaa myös todella paljon pelaajille erilaisia peliasusteita (paitoja, bikineitä, sortseja, hattuja, aurinkolaseja) sun muuta rekvisiittaa pelaajille päälle puettavaksi sekä musavideoita jne... ihan kiva lisä ja kaikki tosiaan pelaamalla keräiltävissä ja avattavissa kun vielä autuaan tietämättömiä oltiin mikromaksuista, uu jeah 😄

  Pelipaikkoja on 12 erilaista jotka eroavat taustagrafiikoiltaan, ääniltään ja taustamusaltaan. Myös pari erillistä mini-gamesia on mukaan lykätty mm. järvenjäällä pelataan ja koetellaan tipauttaa vastustaja veteen rikkomalla jää sekä tarkkuushutkintaa eri esineisiin jne...

  Mielestäni turhan vähälle huomiolle jäänyt peli. Jos aihealue yhtään kiinnostaa niin maniota ajankulua. Pelillisestikin tarjolla sutjakkaa sulavuutta.

  Uusista tulokkaistakaan apajille ei hirveästi ole tunkua, joku yksittäinen joskus, enempi indie puolta toki ollut iät ja ajat jo... mutta onneksi tämä on todella positiivinen yllätys ja todellakin yhtään suuremmalta yleisöltä täysin ässäsyöttönä ohitse hujahtanut todella hyvä urheilupeli ! Kaksinpelinä samalla puolella toki tuplakivaa sit verrattuna yksinä jäpittämiseen 🙂 toki sillain ”sesonkipeli” että kesällä lämipimällä ilmalla huomattavasti mukavampi ja rennompi pelata tätä kuin talvella kylmillä tai loskaisilla ulkokeille. Kiva pieni kesän lisäpiristys, lisää aurinko aurinkoiseen päivään kera hyvän mielen • Acclaim on kyllä aina meinannut minulle laaduttomuutta. Toki lukuisa muukin puoti. • @mikropiltti Niinhän nuo ovat tainneet pitkälti olla, siis Acclaimin pelit noin keskimäärin. Tämä on kuitenkin oikeasti yllättävän hyvä ! ja kiva peli. Tulee edelleen tätä silloin tällöin pelattua ja täänäkin päivänä vallan mielellään koneeseen lykkää tämän pieniin pelisessioihi, vallankin kesällä. • Jos tuo olisi ollut netin varassa, olisi serverit jo vedetty alas ja...