Conquests of the Longbow: The Legend of Robin Hood (PC 1991)



  • Varsin tyylikäs ”ohjekirja” tässä todella upealla kuvituksella 🙂 Tietoa keskiajan kasveista, jalokivistä, vaakunoista jne… joka toimi samalla kopiointisuojana tuohon aikaan kun siitä sitten juttuja saatettiin välillä kysyä ja sitä selailemalla vastauksen löysi. Mut ei varsinaisesti tunnu lainkaan ohjekirjalta, sit tuli kans Nine Men’s Morris pelilauta siinä mukana, kun kyseistä peliä yhdessä vaiheessa itse pelissä pelataan kans, ohjeet itse peliin kans siitä läpyskästä toki löytyi.

    Sierra-On-Linella tuntui tuohon aikaan oleva tapa että kansiin pistettiin aina se pääpirulaisen nimi joka oli kyseisen pelin takana tällä kertaa tässä pelissä se on Christy Marx, joka ei toki sieltä tunnetuimmasta päästä kun Al Lowet ja kumppanit siinä rinnalla takoivat kliksunaksu seikkailuja tai Police Questin oikeat poliisit Jim Walls sittemmin Daryl F. Gates jne... Oli muuten yllättävän paljon tuoihon aikaan naisia väsäämässä noita seikkailupelejä kuten vaikkapa tyyliin Roberta Williams sekä Jane Jensen.

    Mainio seikkailupeli kyllä jos Robin Hood yhtään kiinnostaa tai laadukas seikkailupeli ylipäätään point’n’clikcin muodossa. Graafisesti tyylikkään näköinen (toki sillain aikaa ei ole kestänyt, jos joku nykypäivän mikroskooppisilmä tutkailee grafiikkahoratsun ajatuksenmallilla killittäen, tosi jos niitä lähettäis muokkaamaan niin melkoinen määrä sielukkuutta myös katoaisi sen siliän tien), musiikkeihin todella panostettu ja kivoja "minipelejäki" mukana jonkisen verran, kuten vaikkapa aiemmin mainittu Nine Men's Morris. Pakko mainita myös huikea ”puumies” joka kyselee ihan oikeita arvoituksia joihin pitäis pähkäillä vastaukset 🙂 niitä ainakin kymmenen oli erilaista arvoitusta.

    Tarinallisesti vallan kelpo kamaa. Huikea kun tuossa on kaksi aivan totaalisesti toisistaan poikkeavaa loppua ! toi ei kuitenkaan tainnut tuon ajan seikkailupeleissä ollut lainkaan yleistä, liekö tämä sillä saralla ainutlaatuinen jopa. Toinen niistä onnellinen ja toinen todella raadollinen ja ilmeisesti noista kahdestakin oli vielä pienet erillisvariaatiot millaisen lopun sai pelille. Se miten tuo määräytyy niin pelissä oli useampikin kerta kun piti tehdä valintoja kahden vaihtoehdon väliltä ja ne antaa aina huomattavan eri määrän scorea ja sitä kautta määräytyy loppu, myös innokkaampi tutkailija löytää pieniä scorejuttua ja pelistä joita nopeammin ja huolettomammin suhaavalta menevät tyystin ohitse.

    Jotain juttua ollut että olis ollut parikin versiota ääniraidan puolelta elikkäs levyke-versio jossa ei ole puhetta laisinkaan (mikä meikäläiseltä löytyy), sekä CD-versiokin tarjolla jossa olis oikein puhettakin tarjolla sit, mut tuota ääninäyteltyä CD-versiota ei sitten kait ilmeisesti koskaan julkaistu.

    Jaa'a.. nyt sitten lähemmäs kymmenien vuosien päästä sain tietää että tämä on ikään kuin "kakkososa" ja eka peli on Conquests of Camelot : The Search for the Grail .. tiedäppä sitten kuinka suorasti tämä siihen on sitten sidoksissa !? mut ehkäpä tuotakin olis sitten parempi kokeilla myöhään kuin ei milloinkaan.

    ”Hoodisteille” harvinasita herkkua tämä 🙂 ja kokoelmissa ehdottomasti alkuperäinen boxi"roippeineen tullut säilytettyä kans.. sellaista nannaa pelien puolella jota huikea Robin of Sherwood tarjosi kasarilla tv-sarjana... toki ei noilla paljon yhteistä ole ja kuin eri maailmasta revästyjä, vaikka samaisesta tyypistä tarinat ovatkin peräisin.



  • Graafisesti tyylikkään näköinen...

    Tuo kuitenkin oli jo niitä uudempia suttugraafiikallisia "digishit" pelejä. Järkyttävin ero on ekassa ja tokassa Monkey Islandissa (ei Sierraa juu).

    Eka MI = hienoa pikseligrafiikkaa
    Toka MI = suttuiset digitoidut graffat

    Tuo on pelaamatta, mutta se 'Conquests of Camelot: The Search for the Grail' on tullut hoideltua.

    Pakko mainita myös huikea ”puumies” joka kyselee ihan oikeita arvoituksia joihin pitäis pähkäillä vastaukset 🙂 niitä ainakin kymmenen oli erilaista arvoitusta.

    Camelotissa olin todella liemessä vastaavien kanssa.

    Jotain juttua ollut että olis ollut parikin versiota ääniraidan puolelta elikkäs levyke-versio jossa ei ole puhetta laisinkaan (mikä meikäläiseltä löytyy), sekä CD-versiokin tarjolla jossa olis oikein puhettakin tarjolla sit, mut tuota ääninäyteltyä CD-versiota ei sitten kait ilmeisesti koskaan julkaistu.

    MobyGames:

    Cancelled CD version

    After the disk releases, Sierra decided to re-release this game on CD. The CD version was to feature full speech and be distributed around 1993, but was never fully completed. There was a demo released with speech however.