Pinball Dreams (1992) • Nyt on nostalgista meininkiä GOGissa (tai ollut jo vuoden päivät kun tämä paketti sinne ilmaantui), jos flipperöinti ja virtuaalinen sellainen koskaan ollut lähekkäkään omaa sydänalaa niin hulppean muikea megapaketti tarjolla nostalgian nälkää sammuttamaan, erityisesti jos kyseinen metallikuulapeli iskee kuin miljoona volttia. Peliä hehkutettiin oikein kovasti aikanaan että olis ennenäkemättömän realistinen fysiikan mallintanen tuolle pallolle itsessään ja kuinka se kimpoilis.

  Ekat nuuhkasut meikällä tapahtui virtuaaliflipperöintiin Commodore64:sen aikana ja peli oli David Midnight Magic jota tuli aivan tajuttoman paljon pelattua ja oli upea flipperi, toki vain yksi kenttä mutta silti ! pelattiin vielä iskän kanssa niin että toinen hoiti toisen puolen ja toinen toisen 😄 Hyvä ettei uusien ennätyspointien tahkoamisesta tullut jo melkein pakkomielteistä puuhaa.

  Sitten kestikin melkoinen tovi ennen kuin DICE tuli ja tykitti sitten kenttiä hitusen enempikin peliinsä ja Pinball Dreams tuli ja varasti flipperistien sydämet monenkin asian takia, toki PC:llä oli myös jopa useampikin varteenotettava haastaja virtuaalisilla flipperimarkkinoilla jo tuolloin, eikä nekään huonoja olleet tyyliin Epic Pinball.

  Pinball Dreamsissa kuitenkin kolahti ne kenttäsuunnittelu, se pallofysiikka joka oli astetta pidemmälle kilpailijoitaan tuohon aikaan ja oikeastaan musiikit, ne myöskin iskivät poikkeuksellisella ja unohtumatomalla tavalla. Eipä ole oikeastaan samanlaisia vau fiiliksiä äänien ja musiikkien kohdalla erityisesti tullut koettua virtuaaliflippereiden parissa. Itse pelissähän on neljä kenttää..

  Nyt on kuitenkin sitten tarjolla muutamalla hassulla eurolla Pinball Gold Pack joka sisältää kivan kattauksen juuri DICEn tekemää maagista tavaraa. Siis paljon muutakin tuossa kuin ja vain ainoastaan tuo Pinball Dreams mutta se oli silti melkeinpä noista sykädyttävin ja sen kentät edelleen lähinnä sydäntä, aivan ylivoimaisesti vaikka noita jatko-osia enempikin tuli, mitkä tuossa paketissakin siis ovat mukana.

  BTW mainittakoon että Pinball Dreams on muuten aivanhuikea tapaus pelata myös PS Vitalla ja näyttääkin namulta siltä ruudulta tiirattuna sit.

  Nykypäivän silmin kuvailtuna, kentästä näkee ehkä hitusen liian pienen osan kerralla. Sellainen vähän tietynlainen kotikutoisuus. Palaset loksahtelee kohdalleen mutta peli loksauttaa ne joka ikinen kerta kohdilleen yhä uudestaan ja uudestaan kun peli etenee, kun musat ”vaihtuvat” tai ääniefektit. Tai pelissä tapahtuu jotain. Millään tavoin tuo ei fiilistä pelaa mutta huomaa että vettä on joissa virrannut melkoiset määrät sen jälkeen kun tämä on ilmestynyt.

  Tuossa paketissa tuleva Pinball Dreams on lisäksi vielä Deluxe Edition. Siinä on noiden neljän legendaarisen upean kentän lisäksi myös neljä muutakin lisäkenttää ! eivät ole niin hyviä mutta pelailee niitäkin silloin tällöin ihan mielellään. Mut maagisen nelikon tasolle eivät yllä. Sitten on vielä jokin mystinen History osuus, siellä näyttää olevan mm. tietoa tuon aikakauden flippereistä melkoisen pitkän nimilistan saattelemana ja siitä näkee sit kuvaa ja lisäinfoa kyseisistä pöydistä, liekö tekijöillä ois ollut jopa tarkoitus niitäkin ajan kanssa peliin lisätä, muttei kuitenkaan koskaan sit toteutunut. Tai sit se on muuten vaan pieni infopläjäytys tehty huvin vuoksi.

  Pinball Gold Pack

  First of all, you get five games - Pinball Dreams 1 and 2, Pinball Fantasies, Pinball Mania and Pinball Illusions, each featuring four pinball tables. That's twenty tables in total, each with a unique theme. The Physics are reasonable, but can hardly be compared to those found in newer, more technologically advanced pinball games, for obvious reasons. There's one thing the Pinball Gold Pack has that its youngercousins don't - the sheer oldschool, nostalgic feeling you get when you play it. The fact that the game used .MOD files for music, in order to save space, might bring a tear to some of you PC veterans' eyes, too.

  Another awesome pinball compilation. A must-have for every fan of the genre. 20 finely animated tables will have you hooked for many hours. Great music and well-designed gameplay make these titles some of the most addictive games out there.

  The pack contains the whole history of pinball games of the 90s. The best tables from the best titles - they all are here!
  *A great bundle with classics like Pinball Dreams 1 and 2, Pinball Illusions, Pinball Fantasies/Pinball Mania.
  *20 tables with great music and oldschool-style graphics and animations.
  *A neverending, coin-free, pure arcade pinball extravaganza! • Ekat nuuhkasut meikällä tapahtui virtuaaliflipperöintiin Commodore64:sen aikana ja peli oli David Midnight Magic jota tuli aivan tajuttoman paljon pelattua ja oli upea flipperi, toki vain yksi kenttä mutta silti !

  Minun piti pistää eräskin mamma pelikieltoon kun hakkasi C64 näppistä kuin oikeaa flipperiä. Ei uskonut, ettei voima auta.

  Oletkos missannut Night Mission Pinballin? • @mikropiltti Ei ole tuota Night Mission Pinballia muistaakseni koskaan tullut pelattua.. en varmaan nähnytkään koskaan. Näyttää kuitenkin noiden kuvien perusteella hyvinkin samankaltaiselta kuin Davi Midnight... noin graafisesti (ei sinän varmaan yllätys kun kumpikin sieltä samoilta ajoilta taitanee olla) ja kenttä ei toki samanlainen mutta siinäkin on hitusen samankaltaisuutta ulkoisestikin.

  Liekö samoilta tekijöiltä ? ei hajuakaan. • On Night Mission ihan eri kamaa. Säätääkin voi urakalla.

  Itse pelasin enempi David'sia.