Scorched Earth (PC 1991) • Voisiko sanoa että tälle pelille on eräs vallan kuuluisa ja menestynyt Worms pelisarja enemmän kuin paljon velkaa ja kiitollisuuden velassansa.

  Tässä oli vielä tylsät mollukka mokkulat (tykit) joille ei päässyt juurikaan liikkeelle ja asearsenaali ei ollut Wormsin monipuolisuutta vielä nähnyt mutta itse sile vuoropohjaiselle ampuselle ja se millä tavalla ammuttiin, voima kulma säädettiin niin tämä loi pohjat. Muokkautuva maasto kuitenkin oli joten se oli jotain edelläkävijän edistyksellistä 😄

  Toki Worms sitten monipuolistaa tätä aivan tajuttomasti ja hyvällä tavalla ja tekee kaiken paremmin, mutta tämä se ”aito ja alkuperäinen” oli josta nuo matoset voimansa ammensivat omaan loistavaan pelisarjaansa.

  Peliä pystyy tänäkin päivänä pelaamaan eikä se ole huono mutta niin paljon paremmin viriteltyjä versioita tästä nykypäivänä on että mitään erikoista tämä ei tänä päivänä enää pelaajalleen pysty tarjoamaan. Toki kelvollisen pelikokemuksen kyllä.

  Gameplay pätkää, jostain nettilän syövereistä randomisti...
  https://www.youtube.com/watch?v=nDw_mpjKlpg • SE oli ja on varmaan hyvä peli yhä, itsekkin tuli pelattua sitä joko tietokonetta tai itseäni vastaan. Ei SE originaali ollut sillä saman genren pelejä oli ennen sitäkin (muutaman värin graffoilla).

  Wormsien jälkeen genre vissiin kuopattiin kun tuli Quaket jnet.

  Badeggsonline 1&2 (Flash ja mobiili, pelattavissta yhä Flash projectorilla jos tietää urlin .swf-filuun mutta ei ole pelaajia) ja Broken Grounds (Steam) yrittivät elvyttää genreä mutta kun Flashin blokkaus alkoi niin BEOn pelaajat vähenivät ja Broken Groundsilla taas oli ongelmana Steam eli joutui näkemään enemmän vaivaa saadakseen pelin käyntiin ja se ei ollut yhtä hauska kuin BEO ja kontrollit olivat vaikeampia. • @marko-forssell sanoi ryhmässä Scorched Earth (PC 1991):

  Ei SE originaali ollut sillä saman genren pelejä oli ennen sitäkin (muutaman värin graffoilla).

  Mainframe versio on pelkkää merkkigrafiikkaa. Värit voi vaihtaa vaihtamalla monitorin (esim. vihermusta) ;o • Todella kova. EGA-graffalla (?) se nuke-pommi on piirtynyt mieleen tiukasti. • 3D versiokin tuli joku aika (vuosia) sitten ja sitä koitin pelailla mutta ei siitä tullut mitään kun ei saanut liikuttua ja vastustajaa ei nähnyt niin siitä tuli sinnepäin ammuntaa.

  @Olli-Vänskä-MB Kyllä siinä oli ihan VGA värit. Nukeja oli joka lähtöön, pikkukintstusta koko ruudun lanaavaan pommiin. • @marko-forssell sanoi ryhmässä Scorched Earth (PC 1991):

  Wormsien jälkeen genre vissiin kuopattiin kun tuli Quaket jnet.

  Wormsien jälkeen? Niitähän pukkaa jatkuvasti:

  0_1625491252676_6458751_sd.jpg • Ei oo ollu uutisissa.