Max Payne & Max Payne 2 (PC 2001 & 2003) • Nämä räiskintänirvanat näyttävät kyllä yllättävän hyviltä vielä tänäkin päivänä ! varsinkin kun PC:llä kunnon resolla, tässä tapauksessa siis 1920X1080 riittää enemmän kuin hyvin ! 🙂 tahkoaa menemään ja tokihan tässä vielä napakat kontrollit ja täydellinen sulavuus ruudunpäivityksessä avustavat kummasti fiilikseen pääsyssä. Peli(t)hän oli aikoinaan ilmestyessään todellinen upeita ilmestyksiä ja (yllättävän) paljon on hyviä juttuja vielä tänäkin päivänä näissä silmänilolle. Vaikka toki pieni kulmikkuus onkin melkoisen selkeästi silminhavaittavissa, mutta tunnelmaa se ei pilaa juuri lainkaan.

  Yllättävän paljon lähdetty tuossa kakkosessa kikkailemaan, budjetti ilmeisesti noussut tehdä tuo peli verrattuna siihen ekaan melkoisesti ja ovat halunneet kokeilla jos jonkinsorttista juttua myös ihan pelillisellä puolella.. jopa tietyllä hassulla tavalla pompiskelua, hallusinaatiohäröilyä ja kuvan kanssa kikkailua tarinankerronnallisesti, "sivuhahmoja" paljon enempi jotka tuovat jopa huumoria mukaan joka tahallisesti tai tahattomasti...

  ...ensimmäinen pelihän perustui puhtaasti yksinkertaiseen kostotarinaan, tyylikkääseen sarjismaiseen tarinankerrontaan... sekä siihen ennen näkemättömään bullet-timeen mitä pelimaailmaan tuli aikoinaan... tuohan teki pelistä sellaisen että oli yleensä huone ja se sitten piti tyhjentää aseet paukkuen koklaten erilaisia lähestymistapoja ja aseita mikä niistä parhain ja tyylikkäin tapa olis huone pahoista pojista tyhjentää kerta toisensa perään ja toimiihan se erityisesti näissä peleissä vielä tänäkin päivänä ! huomattavasti paremmin kuin monessa muussa jotka hommaa sittemmin ovat yrittäneet matkia enempi tai vähempi onnistuen.

  Todella mainio fiilis (suorastaan hvtin hyvä !) näissä on edelleen ! ei ole ajan hammas sillain puraissut liian lujaa sieltä persauksista vaan todella mainiota räiskintänirvavaa tänäkin päivänä ! ja ne musatkin ei huonot, ei lainkaan... tiukasti uppoaa luihin ja ytimiin. Kestänyt aikaa yllättävän hyvin. Ehdottamasti pelaamisen arvoisia edelleen kumpainenkin, oli sitten entuudestaan tuttu tai ei, ei ole aika kullannut muistoja liiaksi jotta näistä vois täysin siemauksin näinäkin päivinä vielä herkutella ! mikä on todella kovan ja onnistuneen pelin (pelien) merkki. Huikean pelin tekivät kyllä aikoinaan, ei varmaan edes tuohon aikaan käsitetty kuinka kovasti teoksesta oli kyse ja se kantaa vielä tänäkin päivänä.

  Remedy talks Max Payne 1 and 2
  *With Max Payne 3 on the horizon, Remedy's Matias Myllyrinne and Sam Lake take a look back at the influential action shooter series.
  https://www.youtube.com/watch?v=Lod6L554GKg • Minun Max Payne pelaaminen hyytyi johonkin palavaan baariin tms. Kai sitä pitää joskus vielä kokeilla.

  Sai muuten aikoinaan ravata kaupoissa urakalla, ennen kun löysi englanninkielisen pakkauksen! Suomi versiota en halunnut.

  0_1625121494079_mp12-1280.jpg • Max Payne ykkönen, ainoita pelejä jotka olen pelannut oikeasti läpi! • @olli-vänskä-mb sanoi ryhmässä Max Payne & Max Payne 2 (PC 2001 & 2003):

  Max Payne ykkönen, ainoita pelejä jotka olen pelannut oikeasti läpi!

  Sinulla siis on ollut aikaa pelata pelejä! Mikä meni pieleen? • Ekaa MPtä tuli pelattua kun ex-tyäpaikalle tuotiin tehokone (P3 800 MHz) siihen aikaan jonka kiintolevyillä (3 kipaletta semmoisessa alta polvekorkusessa kotelossa) oli mm. Max Payne 1, ihan kiva peli mutta se kohtaus missä piti ampua ilmapallo alas ja samalla väistellä luoteja oli vmäinen (no huijaamalla siitä pääsi läpi). • @mikropiltti Yllättäen elämäni ei ole 100% samanlaista kuin 20 vuotta sitten 😛 Toiseksi, ei oo pelit koskaan olleet se juttu mulle, jotenkin aina tullut sellainen fiilis että "pitäisi olla tekemässä jotain muuta". • Kai sitä pikkasen kannattaisi huolestua, jos kuitenkin aiemmin jotain pelasi ja nyt ei enää ollenkaan. • Kuulemma ensimmäinen Max Payne peli täytti eilen 20 v. • @mikropiltti

  Näemmä.

 • @mikropiltti

  No on aika "pikkasen" grafikoihin iskenyt mutta on sitä pahempaakin nähty.