Microprose Soccer (C64) (1988) • Aikoinaan kieltämättä hitusen harmitti että Kuusnepa jäi vaille Kick Off ja Player Manager pelejä. Vaikka sille oli noin muutoin oikeinkin mainioita futispelejä niin perinteisempiä kuin vähän kokeilevampia, kuten vaikkapa huikea Footballer of the Year 2

  ….kuiteskin, tämä on sieltä perinteisemmästä päästä futispelejä, tai no ehkei tuohon aikaan aivan yleisin kamerakulma kuitenkaan ihan suoraan ylhäältä ollut Kuusnepan futiksissa… joten siltä osin toi jotain uutta. Kontorollit mainiot, pystyi vetelemään vippauksia, banaanipotkuja kierteellä, saksaria, volleytä jne…

  Kaiken huikeuden lisäksi pelissä oli myös Six-A-Side elikkäs "futsal" kans !tai no ei varsinaisesti & suoranaisesti mut kuiteskin.

  Tässähän on muuten hääräämässä eräs Jon Hare ! mies siis tekisi hitusen tämän jälkeen Sensible Soccerin. Mutta tämäkin on oikeasti todella hyvä jalispeli 🙂

  Napinan aihe tässä ehkäpä suurin on se että tuo kuvakulma aika suppea, näkee kentältä hitusen turhan vähän kerrallaan muuten mainio. Toki ääniefektit nyt ei mitään täyttä kultaa kamaa kans ole.
  Pelattavuudeltaan edelleen kivaa, sit sadekelille on ne aivan huikeat ja uniikit liukutaklaukset ! pelihän on sinällään muutoin varsin realistinenkin visio mut nuo oli vedetty aivan överiksi sadekelilla, jätkä meni ihan holtittomasti miten sattuu ”holtittomasti kiemurrellen” 😄 mut jäänyt tosiaan toi uniikkius tuolta osin ikuisesti mieleen tästä erityisesti.

  Peli oli oikeasti todella haastava ! ainakin pikkunassikkana, jonkusen kerran pääsin aivan sinne pyramidin huipulle mutta sitten jostain syystä aina loppuottelussa ei kestänyt kantti ja kuninkuus jäi aina kielen lipaisun päähän ja melkein jo voittopystiin hipaisemaan.. noh ne heikommat joukkueet olivat ajan kanssa kun oppi pelaamaan niin silmät kiinni voitettavaa kamaa, mut mestaruus ei ollut helppoa saavuttaa.

  Maajoukkueita pelissä oli 29 kappaletta, rankingissä Oman oli siellä pahnanpojimmaisena !

  Hieno peli, never forget kamaa ehdottomasti, oli se Jon Hare aikamoinen seppä futispelejä väsäämään !

  Muutama kuva ohjekirjasta (siellä on myös futsal kentän mitat kans ja kuvat)… pidän erityisesti tuosta omasta muistiinpanostani sisälehdykällä… ”mahotonta”
  0_1625116948423_MPS1.jpg
  0_1625116962257_MPS2.jpg