Viralliset kisapelit • Non niin ! voisiko tässä jopa sanoa, kolme kärpästä yhdellä WC iskulla !

  Itse tullut kerättyä aikojen saatossa mm. kaikki jalkapalloilun arvokisoihin (niin MM kuin EM) liittyvät tietokone-&konsolipelit. Tuli tässä nyt mieleen tänä poikkeusaikana että vuonna 1990 Italian kisoja varteen tehtiin peräti kaksi virallista peliä tai oikeastaan vielä ”kolmaskin” ! tai se oli vain muuteltu julkaisu sit kisojen jälkeen.

  Noista peleistä vastasivat Virgin Games ja U.S.GOLD ja jälkimmäinen tosiaan teki vielä kisojen jälkeen Winner’s Editionin erikseen, jossa mukana tuli wallchart joka oli siis täytetty ja siinä kans oli kisojen tähdistöjoukkue laitettu ja lyhyesti esitelty, tuohan ei luonnollisesti oltu täytetty ennen kisoja tulleesssa pelissä. Kansi papru oli kans toki muutettu siinä.

  Virgin Gamesin kotelo sinänsä ihan hauska tuollainen sarjakuvamainen, mukava kans toi takakansi kun siinä eri tietokoneiden versioista sitten kuvat niin sai vähän osviittaa millä se omalla vempeleellä sit näyttäis.

  Kuvassa tuolla jossain alapuolella siis .. on sitten tosiaan se U.S.Godin puolelta Winners Edition.

  Nyt ei taida tulla erillistä Euro kannella varustettua peliä laisinkaan myyntiin kauppojen hyllylle näistä 20/21 vuoden poikkeuskisoista. Edellisistähän Konami teki erillisen kansiversion myyntiin ja kait oli tästäkin tarkoitus. Noista kisapeleistä, jotka olivat pitkän tovin pelkästään EA:n käsialaa ja tuohon aikaan pelikin oli ihan ok tikissä, niin World Cup 2014 oli siinä mielessä mainio että siinä pystyi vetämään myös karsinnat kokonaisuudessaan läpi ! ja matka saattoihin jo siellä tyssätä, karsinnoissa oli harjoituspelitkin siellä karsintamatsien seassa jne… sekä käytännössä kaikki maailman maajoukkueet valkattavissa mikä oli kyllä hienoa ja aivan poikkeuksellisen laaja valikoima maajoukkueita mitä missään pelissä on ennen tai jälkeen tuon ollut.. toki siinä itse kisojakin pääsi virallisilla jutskilla suoriltakin käsin pelaamaan jos halus.

  Mitä itse peleihin tulee niin 2014 Brazil on ihan ok pelattavaa tänäkin päivänä. Italia pelit nyt eivät mitään erikoisia olleet edes ilmestymisvuonnakaan, joten puhtaasti pelillisesti niillä ei tänä päivänä ole mitään tarjottavana mutta toki nostalgisena kokemuksena, sitäkin enemmän.

  Meksikon 1986 kisoista ei valitettavasti ole tehty virallista kisapeliä mutta siitäkin on "tee se itse" kannellinen meikällä. MSX:n loistava Konami's Football peli oli kannsitaiteensa puolesta sellainen että sinne "valkoisille alueille", reunoille pystyi liimaamaan Mexico86 pyöreitä tarroja, joita joidenkin purukumien mukana tuli, niissä kyseisten kisojen maskotti oli eri asennoissa joten siitä kannesta tuli sitten vähän kuin noiden kisojen "virallinen" peli 😄

  0_1625117129649_Italia90.jpg 0_1625117140562_Italy90.jpg • Tuossa toi Brasilian virallinen WC peli, josta mainintaa edellisessä viestissä...
  0_1625117189742_WC2014.jpg • Mitä taasen World Cup 98 peliin tulee, niin tais 97 olla kun David Ginola kansipoikana patsasteli ja pelisarja siirtyi oikeasti kolmiulotteisuuteen, pari aiempaa vuotta se oli näennäistä kolmiulotteisuutta vain, toki Fifa 96 oli oikeastaan aika hyväkin peli ! YsiSeiska oli vähän ristiriitaisempi, sisälsi muuten myös futsalia.

  Mutta tosiaan tuolloin 98 kieppeillä myös tietokoneeseen tuli 3D-kortit erikseen ja piti Voodoo kortti jo pelkästään tuota peliä varten tietysti hankkia, toki oli siitä muutamassa muussakin sitten hyötyä. Siltä osinhan tuo oli varsinkin PC:llä sitten melkoista silmäkarkkia ja herkkua aivan uusin tuorein hevosvoimamuskelein varustettuna, vai oliko illuusiota vain, ois mielenkiintoista verrata millainen ero siinä oli vaikkapa PS1 versioon sit ? vai kusettiko ne vaan Voodoo huimilla tehoilla 😄 mutta olihan se pelinäkin vallan kelpo esitys tuo 98 siis ja selvää parannus siihen 97 toki, vaikkei nyt ihan niin hyvin ole aikaa kuitenkaan kestäneetkään noi. Euroopan Big Box on muuten aika massiivisen kokoinen, varsinkin paksu ! ilmestysloota. Kansi on kanssa suht tyylikäs kun siinä se Ranskan lippu ja kisojen maskotti selkeästä…

  …mutta laitan tuosta US-versio serkusta kuitenkin kuvan vaikkei niin tyylikäs mielestäni olekaan mut varmaan vähän harvinaisempi kans täällä Euroopan puoleilla majanneille kun siellä Amerikassa oli tosiaan aivan eri kansi heillä tuossa pelissä, kun on pohdituttanut että kukakohan tuossa kannessa tuota pystiä kannattelee, elikkäs kenellekkä se vihkisormus siinä kuvassa oikein kuuluukaan !?

  Siinä mielessä kans noi 98 MM-kisat oli omalla tavallaan erikoinen myös bittimaailman puolella, ennen kisoja nimittäin siitä julkaistiin myös erillinen peli nimeltään Road to World Cup 98

  0_1625117231457_WC98US.jpg • Mulla on toi RWC 98 (ei ole tullut koskaan korkattua), sain vissiin palkinnoksi jostain Pelitin kilpailusta (ja peli tai pari noista kilpailuista myös vaikka ei ollut pctä tuolloin).