Noita (2020) • Tosiaan vielä Early Accessissa (siis nykyään on jo koko versiokin toki ilmestynyt ”aikapäiviä” sitten mutta herkullinen jo nyt (ollut jo pidempään) ja taatusti yksi vuoden positiivisimmista yllättäjistä ! ja aivan keposesti ! 🙂 Tämä genre kun ei ole itseäni ollut hirmuisen lähellä, tai no liekö tismalleen tämänkaltaista peliä ei toista suorainaisesti edes taida olla, tai no varmaan on mutta tälläisellä ”fysiikkamoottorilla” ei ainakaan ! mut tätä "saman tahkoamista" alusta kun henki höllässä, ennen kuin alkaa nikseja lukuisten yritysten ja erehdysten kautta oppimaan ja usein kantapaan kautta.

  Mut kerrankin noi pikselit oikeasti "elää" ja tuo aivan uutta virtaa peliin. Näyttää "rumaksi" peliksi äärettömän hyvältä ja kuulostaakin vaikka äänimaailma on äärimmäisen simppeliä mutta sopii tähän peliin mainiosti. Peliä on yksinkertaisesti hemmetin hauska pelata, vaikka kuolo välillä turhankin vilkkaasti pelaaja paran satoa korjaakin.

  Toivottavasti tekevät aikanaan myös konsoliversion, tämä peli nimittäin ansaitsisi mahdollisimman laajan yleisön itselleen. Peli tulee taatusti saamaan oman vankkumattoman fanikuntansa mutta vaarana se että jää melkoisen pienen piirin piirileikiksi, vaikka samapa tuo minulle jos vaan peliänsä paremmaksi tekevät niin se riittää vaikka aniharva sitä pelaisikin. Sen verran laadukas ja idearikas meininki, hyvällä maulla väsättynä niin mikäpä siinä !

  Jätkät (tämä siis muutaman suomalaisen hepun tekemä) ovat tehneet upeaa duunia, muistuttaa ja ottaa paljon juttuja niistä ihan ekoista suomalaisista PC -peleistä (tyyliin Liero jne...) mutta tuo ne nykypäivään ja omalla tavalla viel tekee sellaista mitä muut eivät ole tehneet.. mitä siis tuohon maailmaan itsestään tulee ja kenttien muokkautumiseen mitä mainioimmin ja villeimmin keinoin niin kemian kuin fysiikan lakien mukaan.

  Kieltämättä kun tästä aikoinaan kuuli ja vähän näki ihan ekoja kuvia ja kuuli ideaa mitä ovat tekemässä ”pikseliensa kanssa” niin alkoi tietyllä tapaa odottamaan jo jonkin verran, mut nuo odotukset täyttyivät ihan heittämällä ja sieltä tulikin paaaaljon enemmän ! 🙂

  Peliin tulla tupsahtelee tasaisin väliajoin päivityksiä jotka lisäävät ja monipuolistavat melkeinpä kaikkea mahdollista, hienoa.

  Noita is a magical action roguelite set in a world where every pixel is physically simulated. Fight, explore, melt, burn, freeze and evaporate your way through the procedurally generated world using spells you've created yourself. Explore a variety of environments ranging from coal mines to freezing wastelands while delving deeper in search for unknown mysteries.

  *Pixel-based physics: Every pixel in the world is simulated. Burn, explode or melt anything. Swim in the blood of your foes! Enter a simulated world that is more interactive than anything you've seen before.
  *Your own magic: Create new spells as you delve deeper into the caverns. Use magic to crush your enemies and manipulate the world around you.
  *Procedurally generated world: Explore a unique world every time you play. Discover new environments as you adventure deeper. • Aijai kun tästä tulis jokin fyysinen Collector's Edition, se jos mikä olis suurta. Vallankin kun itselle aikojen saatossa jokunen noita keräilyversioita on keräääntynyt. Niin tästä kyllä kelpais !

 • @tomi-n sanoi ryhmässä Noita (2020):

  Aijai kun tästä tulis jokin fyysinen Collector's Edition, se jos mikä olis suurta. Vallankin kun itselle aikojen saatossa jokunen noita keräilyversioita on keräääntynyt. Niin tästä kyllä kelpais !

  Ostin ehkä vuosi sitten PS4 Dead Cells "action game of the year" version alle aiemman ALV rajan (22 €) vaan enhän minä sitä kovin kauaa jaksanut tahkota. Ei vaan roguelike ole minun juttuni.

  Kyllä siitä enempi hubaa irtosi kuin parista tuopista kuppilassa. Eikä ole täysin pois suljettu, etten vielä joskus tahkoa peliä lisää. • @mikropiltti Tuossa kun Collector's Editioneista puhuin niin nimenomaan fyysisiä sellaisia tarkoitin. Niistä jää sitten yleensä jotain muuta kans kätöseen jos ei peli miellytä laisinkaan 😄

  Vaikkapa Ghost of Tsushiman mukana tuli todella makea samurain kasvonaamio. Todella upean näköinen koriste-esine ja tuli siinä toki muutakin hypisteltävääkin. Tuli vielä erikseen siihen hankittua myöhemmin oikein kunnon todella makea Art Book kun tuon mukana tuli sellainen pieni "maistinainen" vain. • No yllättäen minun DC versioni on fyysinen. Lisäkrääsää en yleensä kaipaa. • @mikropiltti Sitä varten on sitten ihan ne normiversiot jos sitä lisäkrääsää ei halua lainkaan. Siis jos enää peli(t) nyt levyllisessä muodossa vielä nykypäivänä edes julkaistaan, eikä pelkästään diginä mitä kohti melkoista kyytiä ollaan jo menty ja vauhti taitaa kiihtyä yhä enemmän sen suuntaiseksi. • Tiedän firman tahi pari, jotka julkaisevat kalliilla (skalppereiden jälkeen todella kalliilla) pienen erän pelistä X fyysisenä. Osassa on mukana kaikkea sumeaa krääsääkin.

  0_1625301839075_04e5a962-5c70-496b-80bf-bccb528801c5-image.png

  Itse en osaa antaa mitään arvoa esim. jollekin muoviselle naamarille.

  Siis jos enää peli(t) nyt levyllisessä muodossa vielä nykypäivänä edes julkaistaan, eikä pelkästään diginä mitä kohti melkoista kyytiä ollaan jo menty ja vauhti taitaa kiihtyä yhä enemmän sen suuntaiseksi.

  Jos huomisesta alkaen aivan kaikki pelit julkaistaisiin vain DRM-kriplattuina digikikkareina, saattaisin ehtiä kunnolla pelamaan rästejä pois! Tosin on minulla monen konsolin digikikkareetkin (CFW & emut auttavat).

  Tällä hetkellä minulla ei ole hampaan kolossa mitään DRM-only julkaisua, jota aivan väkisin tahtoisin pelata. Kelvollisia uusiakin pelejä löytyy enemmän kuin tarpeeksi ihan medialla (joita niitäkin tosin sopii nykyään epäillä varsinkin tiettyjen firmojen osalta). • Vaikkapa Ghost of Tsushiman mukana tuli todella makea samurain kasvonaamio. Todella upean näköinen koriste-esine ja tuli siinä toki muutakin hypisteltävääkin. Tuli vielä erikseen siihen hankittua myöhemmin oikein kunnon todella makea Art Book kun tuon mukana tuli sellainen pieni "maistinainen" vain.

  Tuosta siis viis veisaan, mutta tätä odottelin (enkä hankkinut PS4 versiota):

  The Entertainment Software Rating Board (ESRB) has a listing (thanks, ResetEra) for Ghost of Tsushima: Director's Cut, with Sony Interactive Entertainment mentioned as publisher, and PlayStation 4 and PlayStation 5 listed as platforms.

  Kaverini (joka on syyllinen mm. eiliseen PS5 Sackboy ostokseeni) oli Tsushimalle allokoinut peliaikaa sitten kun täyttää 92 v (hiukka backlogia hälläkin). Silti oli kalliilla (40 €) mennyt pelin ostamaan hyllyyn pölyyntymään. Minun suunnitelmani oli PS5 versio tai max 20 € PS4 versio. • No jos tarkoitat muovisella naamarilla tuota Ghost of Tsushiman "naamaria" niin se taitaa olla ihan keraaminen ja todella upean näköinen siinä telineessä hyllyssä 🙂 jotta siltä osin karautat aika totaalisesti metsään tuon asia suhteen. • Oho!

  t: ei tosin tilaa moiselle telineelle