Airborne Ranger (C64) (1988) • Tässä on kyseessä klassikko joka ei jostain syystä saanut sitä suurempaa kunniaa osakseen jonka olis ehdottomasti ansainnut ! Ainakin itselleni vähän tuollainen tunne jäi, voin toki olla väärässäkin ?
  Kyseessä on melkoinen mestariteos ja suoranaisesti ihan samanlaista peliä ei oikein ole edes tullut. Tekijänä Microprose joka aikoinaan tykitti sellaista kamaa pelimarkkinoille että heikompaa hirvitti. Todellisia mestariteoksia toistensa perään ja tämä yksi niistä lukemattomista, ”vinosta pinosta” napsastuna siis.

  Tehtävistä voi tietyllä tavalla valkata mitä kiinnostais, joten hitusen vapaavalintaisuutta siinä.. tehtävänä saatta olla valokuvien napsimista, tutka-aseman tuhoamista, koodikirjan pöllimistä jne… sinällään tässä olis enempikin vähän varovaisesti tarkoitus ”soluttautua” vihulaisalueella. Siellä sitten enempi tai vähempi toimintapainotteisesti homma hoidella kotiin liehuvin lipuin..

  ..tämä monta astetta realistisempi kuin mitkään muut räiskintäpelit. Jotta siltä kantilta mikään suora räiskintämeno tässä oli enempikin itsemurhaa kuin kannattavaa taktiikka. Koska ei ollut loputtomasti aseita (legendarinen M-16 tässä mahdollisesti suuressakin osassa, jos pelaajaa niin päättää), saatika panoksia niihin, kranaatteja, kevyt sinko, räjähteitä (voi myös pistellä ajastimen), lääkepakkauksia jne… tavaraa ei pysty roudaamaan määräänsä enempää mikä tuo oman realistisuutensa ja erityiseksi taktisella tasolla pistää hommaa aivan uusiksi verrattuna muihin peleihin tuolloin.

  Maastoina voi olla kolmea eri tyyppiä…. aavikkoa, talvista-aroa sekä viidakkoa. Kartat ovat sinällään ihan monipuolisia… löytyy mm. bunkkereita, vallihautaa, lentokonekenttää, piikkilanka-aitaa (oikeilla välineillä pystyy leikkelemään sitä), vettä, miinakenttiä, ojia joissa tetsata piilosalla ja tehdä havaintoja ympäristöstä tai yllätellä vihuja housut kintuissa.

  Graafisesti oli ilmestymisvuotenaan ihan kivan näköinen peli ! vielä tänäkin päivän tuo selkeys on hyvä juttu ja saa sen näyttämään hyvinkin pelattavalta. Grafiikat kuitenkin toimivat todella hyvin tunnelmanpuolesta ja sai siellä olemisen tunnin kivasti pelaajalle asti välitettyä… myös maastoa pystyi oikeasti käyttämään hyväksi, tai se oli oikeastaan elinehto että sitä oppi käyttämään avuksi ja sen kanssa elämään käsikädessä.

  Tehtävässä on yleensä useampi juttu jotka voi tehdä, ne selitetään tehtävänannossa aina, kaikkia tehtävänantoja ei ole pakko suorittaa että tehtävä tulee hyväksytyksi suoritettu. Tehtävän jälkeen, jos siis siitä hengissä selvisi tulee loppuraportti jossa vedetään erinäköisiä statistiikoita yhteen siitä mitä just tuli tehtyä.

  Jollain tapaa tämä vois ehkä olla toiminallinen Metal Gear Solid, vaikka sitä hidden etenemistäkin tässä on. Mut peli jollaista ei oikeastaan toista ole, ei ollut aikanaan, eikä ole tullut sittemminkään… sittemmin jotain vähän sinne päin mut just tälläistä ei oikein laisinkaan.

  Congratulations, niin homma suoritettu, muuten tahkotaan uudelleen, tai lähdetään tekemään jotain toista tehtävää jos siinä onnistuis hitusen paremmin sitten.

  Loistava peli, jopa tänäkin päivänä (tai sit ei!?).. tästä kun saisi kivan remasterin tai remaken joka kuitenkin olisi vielä sama peli 😄 • How to Make Retro Gaming Posters
  https://www.youtube.com/watch?v=VVFJ1Ld3YFY

  0_1627878933091_AirRang.jpg • Vielä kun olisi vapaata seinätilaa! Aika tehokkaasti alkaa olla tämä kämppä täynnä. • @mikropiltti

  Siitä vaan hankkimaan isompaa kämppää. • Joo, asunnothan ovat Suomessa puoli-ilmaisia. Varsinkin kasvukeskuksissa, joissa on mahis saada duuniakin.

  Parempi vaan olisi jatkossakin siivota kämppää sen verta, että mahtuu romut ja itse. Eikä mitään varastoakaan kämpästä tahdo tehdä. • @mikropiltti

  No sen mitä olen Stadin uutisia lukenut niin pikkukämpänkin neliöhinnat maksaa ns. kultaa jos se on tietyillä alueilla ja sitten jos haluaa kuluttaa tunteja työmatkaan niin sitten saa isonkin kämpän puoleen hintaan. • Pikkukämpät ovat suhteessa (eli neliöhinnoiltaan) suurempiin verrattuna paljon kalliimpia.

  Ei vaan halua pistää enimpiä rahojaan kiinni seiniin.