Wreckfest (kickstart 2013 / julkaisu 2018) • Aikoinaan oli Flatout, mielestäni huikea ”romuralli”, joka ei saanut niin paljon hehkutusta osakseen kuin olisi ansainnut. Itse pidin erityisesti sellaisesta hitusen raskaasta ajotuntumasta. Ne maisemat oli kans kentissä mainion näköistä 🙂 ja jotain muuta mitä oltiin ajopeleissä totuttu..

  ..sitten tuli siihen Flat Out Kakkonen, joka minun mielestä vei hommaa väärään suuntaan. Tuohon aikaan oli Burnout 3 peli joka oli omissa jutuissa todella hyvä. Harmi vaan että samanlainen tyyli, vöyhötys ja töyhötys ei sopinut Flatout peliin yhtä hyvin mielestäni.. homma muuttui sopivan raskaasta turhan ilmavaksi. Sitten homma valitettavasi loppui siihen ja sitä Destruction Derbyn korvaajaa ei sitten tainnut tullakaan, Flatout ei vielä ihan sitä ollut vaikka oli toisella tavalla hyvä peli.. tosin kolmonen oli jonkun muun kuin Suomalaisen Bugbearin tekemä ja aivan hirveä tekele.

  Sitten tuli Eaarly Accessiin Next Car Game joka lupasi olla Destruction Derbyn sekä Flatoutin oikea ja ehtaa jatko-osa joka tulisi täyttämään kyseisten pelien fanien märimmätkin unet !

  Itse hankin pelin tuolloin kun se Steamiin ilmestyi Early Access muodossa… Wreckfest nimi sitten vakiintui jossain vaiheessa. En muista enää missä sillä tuossa EA:ssa peli oli todella pitkään ja se koki melkoisia muutoksia… taidetiin koko pelimoottori uusia aivan totaalisesti ja autojen ajettavuus heittelehti jo aikamoisesti. Joidenkin mielestä jo väärään suuntaan ja varsinkin kun aikanaan konsolit tuli mukaan niin sitä taidettiin vielä hitusen arcademaistaa, vaikkei tämä mitään puhdasta simulaatiota koskaan ollutkaan.. mutta sopiva sekoitus makoisuutta. Peli muuten jota on erittäin nautinnolista ajaa näppäimistöllä ! ja se on jo aika kunnioitettava teki pelintekijöiltä ! fiilis on nimittäin jo näppiksilllä ajettaessa tässä todella mainio… toki pädia ja rattia on niitä halajaville.

  Tottapa tosiaan melkoisen matkan on kyllä tullut tämä peli tullut vuosiean saatossa.
  Itseäni lämmittää erityisesti että tästä tehtiin lopulta enempi Flatout (1) tyylinen peli kuin tosiaan se Flatout 2 lähti apinoimaan Burnoutia tuolloin hippasen verran liikaa, se peli teki sen puolen erinomaisesti mutta Flatout ei sinne kuulunut ja onneksi palasi tämän myötä takaisin omimmilleen 🙂 Nyt tässä on vielä lisäksi tuotu sieltä Destruction Derbystä ne totaaliset tuhonirvanat mukaan ja ne on oma erillinen juttunsa ja sitten se ”kilvanajo” joka on huikeaa sekametelisoppaa sillä oikella tavalla ja muistuttaa jollain tavalla jokkista todella paljon ja vain hyvässä mielessä 🙂 kunnon rutistusta ja peltien rytinää.

  Onkohan se joku NoClip vai mikä tekee pelien tekemisistä melkoisen kattavia dokumenttejä tais tehdä mm. uusimmasta God of Warista kun se uusiutui, niin tästä kun tekis melkoisen mielenkiintoisen pitkän pätkän saisivat kyllä aikaiseksi mutta äärimmäisen mielenkiintoisen !

  Kiva että ovat myös lisäilleet ilmaiseksi ratoja ! autoja jne… vaikka maksullistakin DLCtä nykymaailman mukaisesti löytyy mutta myös ilmaista lisämatskua tulee tasaiseen tahtiin ja sitä olennaista lisää vielä sit kans.
  On muuten niitä harvoja pelejä joissa meikäläinen kyllä valittaa että joku perus PS4:sen FPS30 ei kyllä riitä, vallankaan kun ei ole alkuunkaan tasainen. Itseäni ei ole juurikaan koskaan haitannut jos on 30, toki sen pitää olla sitten koko ajan tasainen kolmekymmentä. Tässä kuitenkin PCllä pelatessa sai paaaaljon korkeammat framet ja jumankeuta peli tuntuu sen takia niin paljon paremmalta ajaa, näyttää paremmalta, soljuvammalta jne… onneksi nämä uudemman sukupolven konsoliversiot saivat sitten 60framen päivitykset jotka tuovat pelin aivan uusiin ulottuvuuksiin myös siellä sit.

  Hervotonta hupia, kotimaista laatupeliä ovat pukanneet ! 🙂 Sillain varsinaisesti aivan ”suoraa vastustajaa” tällä ei edes ole bittiautopelimarkkinoilla.. sen verran erilaiseen rälläilyyn tämä perustuu kuin ne muut ja mikä mainiointa homma se jatkaa vaan eloaan kivasti, toivottavasti vielä pitkällekin tästä eteenpäinkin ! • Tuli tuossa törmättyä erääseen leffaan, niin onkohan Wreckfestin tekijät tätä kovasti tapittaneet 😄
  Samoin kuin Uncharted todella paljon muistuttaa Jake Speed (1986) nimistä elokuvaa, siis todella hämmentävän & häkellyttävän paljon !

  Tässä kuitenkin omaa mielipidettäni tuosta Pit Stop (1969) elokuvasta…

  Pit Stop (1969)

  Eräs isompi pamppu (Brian Donlevy, uransa viimeisessä roolissa elokuvien puolella) huomaa pojan (Richard Davalos) kyvyt kun jätkä vetelee kadulla kiihdytyskisaa ja joutuu poliisien kanssa ongelmiin.

  On kisoja jossa ajetaan kahdeksikkoa, elikkäs hullunhommaa ja siellä eräs nilkinomainen sekopää heppu (Sid Haig) on noussut vähän liiaksikin dominoimaan joten hänelle olisi saatava oikeasti kunnon haastaja joka voisi pistää kukkoilijalle joka tällä hetkellä tunkiolla noita kisoja hallitsee niin jäitä hattuun ja kapuloita rattaisiin. Naispääosassa on Ellen Burstyn.

  Takakansi tietää mainostaa että tosiaan on kuvattu oikealla 8 trackillä, jossa on aitoja autoja ajelutettu elokuvan törmäily, romutus ja kilvanajoa varten. Kyllähän tässä kunnon ehtaa Destruction Derby ja nyttemmin Wreckfest menoa on, jollaista toista vastaa ihan suoranaisesti ei ole juurikaan tässä mittakaavassa ainakaan. Siltä osin omalla tavallaan ainutlaatuista autonromutuskaahausta, kisaillen kuitenkin.

  Ulkoapäin kuvatut ajo-osuudet näyttävät kyllä mainioilta ja niitä on todella paljon ! mutta aivan napakymppiin ei siltä osin olla onnistuttu että kisojen adrenaliinirypöppy virtais täysillä katsojan suoniin joka pureskelis kynsiänsä kisojen lomassa oman suosikkinsa puolesta.. jotenkin sillain kisat vaikka näyttävät hyviltä niin se viimeinen jännityksen fiiliksen tunnelma niistä tässä uupuu, tosin voi johtua siitä että on pelannut tosiaan Wreckfest pelissä tuota 8-rataa ja siinä se on ihan hemmetin kuumottavaa ja pahimmillaan veemäistä touhua hyvässä mielessä, niin toki kun siinä itse ajat niin sillain ei aivan samaan pystytä elokuvan välityksellä tässä tapauksessa tuomaan ja luomaan tunnelmaa katsojalleen kuin pelaajalleen..

  ..ehkä myös sillain leikkauksellisen kuvauksellisesti ei sillain selkeä kokonaisuus. Juu peltiä rytisee ihan älyttömästi, oikeastaan koko ajan mutta kisan aikana tilanne pomppii vaan ruttauksesta toiseen ja sillain tosi vaikea pysyä kärryillä kisan kokonaistilanteesta ja tämä toistuu vähän jokaisessa kisassa ja ajokohtauksessa, eikö oikein tiedä ulkoapäin että kuka niistä nyt oikeasti oli kuka. Rymistely ja pellin ruttaus jää ikaan kuin ”kasvottomaksi” ja sitä kautta katsoja valitettavasti hitusen ulkopuoliseksi.

  Entäpäs sitten kun ei ajeta kilpaa radalla henkensä edestä !? noh tietenkin jorataan baarissa, ihastutaan, rakastutaan jne… ja pistellään vähän menopeliä kuntoon. Kenties jopa nostatetaan varsinkin pahimman kilpailijan pulssia tavalla tai toisella, jotta valmiiksi ”hermot riekaleina” kisan alkaessa ratissa olisi, kyllähän se pahin kilpakumppani on pistettävä ruotuun pahalla jos ei hyvällä, myös siellä radan ulkopuolella.. vallankin jos on vähän päässä joillain tyypeillä vinksahtanut siinä sivussa.

  Musiikit ovat pitkälti bluesia ja vaikkei niin muutoin meikä tuosta musalajista välitä, niin tähän ne sopivat ihan hemmetin hyvin.

  Roger Corman on muuten ollut tässä tuottajana. Ohjauksesta vastaa Jack Hill.

  Tasaisen varmaa tekemistä, mutta samalla hitusen tasapaksu, ei nyt lattea sentään. Ihan jees mutta potentiaalia olisi ollut parempaa mutta sen verran uniikkia tavaraa että joku päivä tulee vielä uudemman kerran katsottua ja ehdottomasti kokoelmassa pysyy ..

  ..tietyllä tapaa keskinkertainen (tai noh ehkä vähän sinne yläpuolelle ponnistaa) jota kuitenkin sillain mielellään kattelee ettei takaraivossa tai alitajunnassa laisinkaan koputa että onko tätä nyt aivan pakko katsoa, vaikkei viihdyttävyydeltään aivan niin loistavaa kamaa ollut kuin olis jopa toivonut, niin ei laadullisesti kuitenkaan olleskaan mikään kyykkäys ja tosiaan aihealueesta ja yrityksestä jo pisteitä ropisee siitäkin. Mutta mutta, aiemmin mainittu peli on sitten sitä täyttä rautaa !

  Arrow on muuten tuonut tästä elokuvasta mainion Blu-rayn tarjolla 🙂

  Traileria..
  https://www.youtube.com/watch?v=SkjIamryzCQ