Sarjassamme tyhmiä kilpailuja ja palkintoja • Kilpailun palkintona on 500 euron arvosta elektroniikkaa mutta asiassa on 1 iso mutta ja se on se että ei 500 eurolla saa paljoa tai mitään kovin uutta viihde-elektroniikkaa sillä taitaa mm. 4K telkut maksanee yli ko. summan eli summa menisi sitten yleishyödylliseen elektroniikkaan (pesukone (tuskin ne sentään maksavat puolta tonnia) ja sen sellaista) ja niissäkin täytyy olla valikoiva. • Marko Forssell kirjoitti: "Kilpailun palkintona on 500 euron arvosta elektroniikkaa mutta asiassa on 1 iso mutta ja se on se että ei 500 eurolla saa paljoa tai mitään"

  Kyllä 500 euroa voi käyttää osamaksuna, jos ostaa kalliin telkkarin tai tietokoneen. Jos kerrot liikkeessä, että sinulla on tällainen 500 euron lahjakortti ja loput maksat pankkikortilla, niin kyllä varmasti kelpaa. Kokonaan toinen asia on, että ihmiset ostavat tarpeetonta elektroiniikka, kuten televisioita, jotka kuluttavat kaiken vapaa-ajan, jonka voisi käyttää vaikka ulkoiluun. Lahdessa on pari hyvää radioasemaa, joista voi kuunnella ajankohtaiset uutiset, tiedotukset ja palovaroitukset. Se riittää vallan hyvin tiedonnälkään. Tarpeettomilla elektroniikkalaitteilla menettää yöunetkin, kun kun aiheuttavat mielen kiehuntaa ja levottomuutta. Viimeaikaisten tutkimusten mukaan ei saisi käyttää mitään elektroniikkalaitetta vähintään tuntiin ennen nukkumaan menoa. Makuuhuoneeseen ei saisi edes tuoda elektroniikkalaitteita, herätyskelloa lukuunottamatta. • Saahan 500 jöröllä melkein Pleikka vitosen. Ja alle 500 jöröllä DRM pilatun mallin.

  Tai siis teoriassa saa, eiootahan ne täällä peräpohjolassa tuppaavat myymään. • @pertti-savimäki

  Joo käy osamaksuna mutta silloin ei toteudu se että koko summalla ostaisi tilpehööriä vaan ainoastaan osan siitä.

  @mikropiltti

  Joo saa mutta saatavuus on nolla kun ei pääse jonoon ja ei pelkällä konsolilla tee mitään (paitsi kattoo lainattuja leffoja) ellei ole pelejä. • @marko-forssell kirjotti: "Joo käy osamaksuna mutta silloin ei toteudu se että koko summalla ostaisi tilpehööriä vaan ainoastaan osan siitä.".

  Ei aloitusviestissäsi väitettykään, että sillä saisi koko laitteen, vaan siinä on käytetty partitiivia: "Kilpailun palkintona on 500 euron arvosta elektroniikkaa". Itse asiassa pidän hyvänä sitä, että palkintosumman lisäksi on käytettävä aikaisempia säästöjä tai lisärahaa. Silloin tulee tarkemmin harkittua, tarvitsenko todella harkitsemaani laitetta ja ylipäätään lisää kotielektroniikkaa. Monelle käy niin, että aikaisemmin hankittua elektroniikkaa tulee helposti heitettyä pois, vaikka silläkin pärjäisi vallan hyvin. Seurauksena on ympäristön kuormittuminen. Uudet elektroniikkalaitteet usein saavat ihmismielen levottomiksi ja huonontavat yöunta, kun mieli askartelee vielä iltamyöhään uusien laitteiden tai pelien parissa. • Uudet elektroniikkalaitteet usein saavat ihmismielen levottomiksi ja huonontavat yöunta, kun mieli askartelee vielä iltamyöhään uusien laitteiden tai pelien parissa.

  Eipä päreen kärykään hyvää unille tee. • @mikropiltti kirjoitti: "Eipä päreen kärykään hyvää unille tee."

  Sammuta hyvä mies päreet yöksi. Niistä tuli leviää nopeasti tapetteihin ja verhoihin, sillä välin kun vetelet hirsiä. Onko siellä edes koiraa, joka rupeasi haukkumaan, jos tuli leviää? • Eih, olen aamu-uninen ja allerginen. • @pertti-savimäki

  Koira piltin kämpässä? Ei tule kuuloonkaan kun se karvoittaisi kaikki konsolit jne ja järsisi konsolien jne johdot poikki ja saattaisi jopa tutustuttaa konsolit jne sekä kiinteään että vetiseen outputtiin. • Pahin kohtaamani johtotuholainen on ollut kani (ei onneksi minun kotonani).