Windows ei käynnisty • Koneen käynnistyksessä sain biosin ilmoituksen emolevyn patterin virran olevan vähissä. Vaihdoin patterin ja painoin koneen käyntiin, käynnistys jatkui siihen pisteeseen, jossa tulee Windowsin 10 ikkunalogo. Sen alla pyöri pallukka melko pitkään ja sen jälkeen tuleekin ilmoitus virheestä ja kone on käynnistettävä uudestaan, se käynnistyikin heti itsestään. Kun päästiin samaan pisteeseen niin tuli sama ilmoitus eikä siitä pääse eteenpäin. Toisella kerralla se antaa vaihtoehdon lisätietoihin, jossa uudelleen käynnistyksen lisäksi tarjotaan Winukan uudelleen asennusta. Käynnistysyritysten yhteydessä oli mahdollisuus testin ajamiseen painamalla F5, testi ajoi muistitestejä, joka kesti n. tunnin, tuloksena, no problem. Osaako joku sanoa mistä tämä saattaisi johtua ja onko ainut mahdollisuus asentaa Windows uudestaan.
  Jouko • Onhan siellä mahdollisuus mm. poistella viimeisimmät päivitykset tai palauttaa aiempaan ajankohtaan. Kokeilepa niitä. • Jos patterin vaihdon yhteydessä BIOS asetukset ovat nollautuneet, on kovalevyohjaimen toimintatila tjsp. saattanut vaihtua. Sen jälkeen Windows ei sitten enää käynnistykään. • Voi olla, että BIOS vs. UEFI muutos tekee saman.

  Tilanteesta selvinnee vaihtamalla arvon siksi mikä se aiemmin oli. Siis eri asetukseksi kuin nyt.

  Kannattaa aloittaa kokeilu kovalevyohjaimen asetuksista. Saattaa olla tyyliin IDE mode / ACHI mode. • Hmmm... hyviä pointteja. Ja ehkä joku secure boot tai legacy boot/boot manager asetus siellä voisi myös olla syypää. • Kone on vanhempi DELL. Bios on ilmeisesti Dellin oma. Alkuun siinä oli Vista ja sen jälkeen seiskan kautta 10. KOneessa on kaksi kiintolevyä ja ne on kytketty RAID systeemiin. (en tunne sitä). Biosissa nämä näkyy parina autodect toinen asci ja toinen ata.